Yunanistan'daki yangınlar: Üzerine elektrik direği düşen bir kişi öldü

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında, gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına katılan bir kişinin üzerine elektrik direği düşmesi sonucu öldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Yunanistan'da sıcak hava dalgası ve şiddetli rüzgarların tetiklediği orman yangınları devam ederken, başkent Atina yakınlarında gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına katılan bir kişinin öldüğü duyuruldu. Ippokrateios Politeia banliyösünde, 38 yaşında bir erkeğin üzerine elektrik direği düşmesi sonucu kafa travması geçirdiği belirtildi.

ÜLKE GENELİDE 56 AKTİF YANGIN 

Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, ülke genelinde 56 yangının aktif olarak sürdüğünü açıkladı. "Yangınları kontrol altına almak için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Hardalias, Mora Yarımadası'nda antik Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği bölgede çıkan yangınlar nedeniyle 32 köyün boşaltıldığını söyledi. Bölgeye, 300'den fazla itfaiye görevlisi sevk edildi.

Hardalias, 600'den fazla insanın tahliye edildi Evia'da yangının 'tehlikeli boyutlara ulaştığını' ve daha fazla hava desteğinin yolda olduğunu aktardı.

FRANSA VE KIBRIS'TAN İFTAİYE EKİPLERİ ÇALIŞMALARA KATILDI

Başkent Atina ile çevre bölgeleri kapsayan Attika'daki yangınlara müdahale için Fransa'dan 83, Kıbrıs'tan 40 kişilik itfaiye ekiplerinin Yunanistan'a ulaştığı kaydedildi. Romanya'dan 112 itfaiye görevlisi ve 23 araç, Litvanya'dan 100 saha ekibi, İsrail'den 15 itfaiye görevlisi, İsveç'ten iki uçak, Hırvatistan'dan bir Canadair uçağı ve İsviçre'den üç helikopter daha gelmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)