Yunanistan'da seçim: Sandık çıkış anketinde Miçotakis'in partisi önde

Yunanistan’da yapılan parlamento seçimlerinin ardından açıklanan sandık çıkış anketine göre, Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi'nin oy oranının yüzde 40-44 bandında olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan, 21 Mayıs’taki erken parlamento seçimlerinde hükümetin kurulamaması üzerine bugün tekrar sandık başına gitti. Yerel saatle 7.00’de açılan sandıkların saat 19.00’da kapanmasıyla sandık çıkış anketleri de yayınlandı.

Yunanistan kamu radyo televizyon kurumu "ERT"de yayınlanan ilk sandık çıkış anketine göre, partilerin en yüksek ve en düşük oy oranının şu şekilde olması bekleniyor:

Yeni Demokrasi (YD): yüzde 44-40

SYRİZA: Yüzde 19,1-16,1

PASOK: Yüzde 13-10

Yunanistan Komünist Partisi (KKE): Yüzde 9,2-7,2

Helen Çözümü: Yüzde 4,3-2,3

Özgürlük Seyri: Yüzde 4-2

NİKİ: Yüzde 4,3-2,3

Spartalılar: Yüzde 6-4

SEÇİM BÖYLE BİTERSE 6 PARTİ MECLİSE GİRECEK

Sandıkların açılmasıyla seçim sonuçlarının gece sonunda da bu şekilde olması durumunda, yüzde 3'lük seçim barajını geçerek yeni meclise girecek olan partiler şunlar olacak: YD, SYRİZA, PASOK, KKE, Helen Çözümü ve Spartalılar. Diğer üç partinin meclise girip girmeyeceği ise resmi oy oranlarının açıklanması ile netliğe kavuşacak.

İlk sandık çıkış sonuçlarına göre, eski başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki YD'nin tek başına hükümet kurabileceği görülüyor. Yeni seçimlerdeki nihaî sonuçların gecenin ilerleyen saatlerinde açıklanması bekleniyor.