Yunanistan'da ölü sayısı artıyor: Yol ikiye ayrıldı, huzurevi tahliye edildi

Komşu Yunanistan'da sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Pilio'da asfalt yol ikiye ayrıldı, Volos'ta ise bir huzurevi tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da dünden beri devam eden yağışlarda, sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı'ndan yapılan açıklamaya göre, Magnisia'da sel sularından yaşlı bir kişinin cesedi çıkarıldı. Dün hayatını kaybeden 70 yaşındaki kişiyle ülkede sel nedeniyle ölenlerin sayısı 2'ye çıktı.

AA'nın aktardığına göre, selin hakim olduğu bölgede kayıp olduğu bildirilen 80 yaş üstü 3 kişi ise arama kurtarma ekiplerinin çabalarına rağmen henüz bulunamadı.

Dün başlayan ve bugün de devam eden sağanak sonrası meydana gelen sel ve ani su baskınları birçok sağlık merkezi ve hastaneyi de etkiledi. Volos, Larisa, Kardiça ve Trikala'da çok sayıda hastane ve sağlık merkezinde sağlık hizmetleri sekteye uğradı, Volos Huzurevi de tahliye edildi.

Bölgede ulaşım zorlukla sağlanırken, Pilio'da bir asfalt yol sel nedeniyle çökerek ikiye ayrıldı. Birçok yol trafiğe kapatıldı. Bölgedeki su ve elektrik kesintileri ise devam ediyor. Meteoroloji uzmanları, ülke genelinde yağışların perşembe akşamına kadar devam edeceğini öngörüyor.

MİÇOTAKİS: BİLDİĞİMİZ İKLİM ŞARTLARI GERİDE KALDI

Öte yandan BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis'in aktardığına göre Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sel felaketinin en büyük nedeninin iklim değişikliği olduğunu söyledi. 'İnsanlığın iklim değişikliğine karşı omuz omuza mücadele etmesi gerektiğini' belirten Miçotakis, “Bildiğimiz iklim şartları geride kaldı. Bundan böyle yeni iklim şartlarıyla karşılaşacağız. İklim değişiklikleri gelecekte bu günleri aratacak" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler yunanistan sel baskın