Yunanistan'da okullar kapatıldı, uçuşlar iptal edildi: 'Suçlular bedel ödemeli'

Yunanistan'da işçiler bugün bir kez daha genel greve çıktı. Tüm uçuşlar iptal edildi, devlet okullarında eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da çoğu üniversite öğrencisi 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardında protestolar devam ederken, işçiler bugün bir kez daha genel greve çıktı. Yunanistan'da giden ve ülkeden sefer yapan tüm uçuşlar iptal edildi, devlet okullarında eğitime 24 saatliğine ara verildi.

Taksi şoförleri ve metro çalışanlarının da greve katılmasıyla şehir içi ulaşımda aksamalar yaşandığı belirtilirken, eylemlerde "Suçlular bedel ödemeli" sloganları atıldı.
Kazanın nedenlerinin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını talep İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (GSEE) açıklamasında, "Şeffaflığın olmamasına, üstünün örtülmesine, sorumluluklardan kaçılmasına ve unutulmaya yol açacak gecikmelere izin vermeyeceğiz" denildi.

THY DE SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) da, Yunanistan'a icra etmeyi planladığı tüm seferler hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle iptal edildi. Grev nedeniyle "TK 1843/TK 1844 İstanbul-Atina-İstanbul", "TK 1849/TK 1850 İstanbul-Atina-İstanbul", "TK 1845/TK 1846 İstanbul-Atina-İstanbul" ve "TK 1881/TK 1882 İstanbul-Selanik-İstanbul" seferlerinin yapılamayacağı duyuruldu.

Ne olmuştu?

Atina'dan Selanik'e giden yolcu treninin geçtiğimiz 1 Mart'ta Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kazanın ardından Miçotakis özür dilemiş, “2023 yılında iki trenin aynı hatta birbirlerine doğru ilerlemesi ve kimsenin bunu fark etmemesi kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı. Miçotakis, daha önce de kazanın 'trajik bir insan hatasından kaynaklandığını' söylemişti. Hükümet kazayla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Kazanın ardından üç günlük ulusal yas ilan edilirken, "Böylesi bir trajik olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır" diyen Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, istifasını sunmuştu.

Tren kazasının ardından düzenlenen protestolara binlerce kişi katılmış, eylemciler "Kaza değil, cinayet" sloganıyla Atina başta olmak üzere birçok kentte sokağa çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)