Yunanistan'da istifa eden bakanın evinin önünde protesto, başkentte bomba alarmı

Yunanistan'da 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından istifa eden Karamanlis'in evinin önünde protesto düzenlendi. Başkentin birçok noktası için bomba ihbarları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'ın Tempi bölgesinde 28 Şubat'ta meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına tepki gösteren anarşist gruplar, siyasetçilere yönelik saldırı ve protesto gösterileri düzenledi. Kazanın ardından görevinden istifa eden eski ulaştırma ve altyapı bakanı Kostas Karamanlis'in evinin önünde protestolar düzenlenirken, başkent Atina'da düzenlenen bir yürüyüş sırasında ana muhalefet partisi SYRIZA milletvekili Dimitris Vitsas saldırıya uğradı. Ülkedeki bazı noktalar için de bomba ihbarları yapıldı.

KARAMANLİS'İN EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTOLAR

Cnn.gr haber sitesinin aktardığına göre anarşist 'Rouvikonas' grubu, Tempi'deki kazanın ardından istifa eden Karamanlis'in Plaka'da bulunan evinin önünde protesto düzenledi. Karamanlis'i kazanın 'bir numaralı sorumlusu' olarak gören grup, eski bakanın evinin önünde hükümet karşıtı sloganlar atarak bildiri dağıttı.

İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi, Karamanlis'in evinin önündeki protestoyu kınayarak, "Küstah kabadayılar kimsenin gözünü korkutamayacak. Demokrasinin kuralları vardır ve şiddete tolerans gösterilmeyecektir" açıklamasında bulundu. 

VAVRUFAKİS'E SALDIRI: İKİ ŞÜPHELİNİN DAHA KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Eski bakan Karamanlis'e yönelik protestolar, eski maliye bakanı, muhalefetteki Mera25 partisi lideri ve milletvekili Yanis Varufakis'in 10 Mart akşamı başkent Atina'da fiziksel saldırıya uğramasının hemen ardından geldi.

Yunanistan polisi saldırı ile ilgili olarak 17 yaşındaki bir şüpheliyi Maroussi'deki evinde gözaltına alırken, polis kaynaklarına göre, Varufakis'e yönelik saldırıya toplam sekiz kişinin karıştığı, bu kişilerin çoğunun güvenlik birimleri tarafından 'tanınan kişiler' olduğu bilgisi var. Yetkililer, soruşturma kapsamında Yunan Polisi'nin adli tıp departmanında bulunan cep telefonundaki saldırı videosunu incelemeye aldı.

Basına yansıyan bilgilere göre, polis, yaptığı aramalarda iki şüphelinin daha kimliğini tespit etti. Bu kişilere yöneltilen 'ağır bedensel zarar' suçlaması ağır suç niteliği taşıyor.

SYRIZA MİLLETVEKİLİ VİTSAS'A SALDIRI

Vorufakis'e yönelik fiziksel saldırı ve Karamanlis'in evinin önündeki protestolar ile birlikte Yunanistan'daki anarşist gruplar, ana muhalefet partisi SYRIZA milletvekili Dimitris Vitsas'a da saldırdı. Yunanistan basınına yansıyan haberlere göre, 11 Mart Cumartesi günü öğleden sonra Atina'nın İlion bölgesinde Tempi'deki kaza için düzenlenen bir protesto yürüyüşünde bir grup Vitsas'a fiziksel saldırıda bulundu.

Vitsas partisinin diğer üyeleriyle birlikte gösteriye katılırken, bir grup onu alandan uzaklaştırmak için üzerine yürüdü. Vitsas'ın destekçileri ile grup arasındaki sözlü tartışma fiziki saldırıya dönüştü. Saldırının siyasi sorumluluğunu 'Agion Anargyroi-Kamatero Anarşist İnisiyatifi' üstlendi.

ASILSIZ BOMBA İHBARLARI

Hafta sonu boyunca Yunanistanlı siyasetçiler saldırı ve protestolara maruz kalırken başkentin birçok noktası için bomba ihbarları yapıldı. Yunanistan basınına göre, kimliği belirsiz bir kişi tarafından 'Station Larissa' metro istasyonuna bomba yerleştirildiği ihbarı yapıldı. Bunu, 'Metaxourgeio' metro istasyonunun üzerinde bulunan Stanley Hotel'e bomba yerleştirildiğine dair bir ihbar izledi. Söz konusu ihbardan hemen sonra kimliği belirsiz bir kişi Agios Panteleimon'daki Novotel Otel'e bomba yerleştirildiği ihbarı yaptı.

Polis 'Larissa İstasyonu' ve 'Metaxourgeio' metro istasyonlarının yanı sıra iki oteli de boşalttı. Yapılan araştırmalar sonucunda bomba ihbarlarının asılsız olduğu anlaşıldı.