Yunanistan'da basın mensupları da grevde: Gazeteciler iş bıraktı

57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının sorumlularının bulunması talebiyle greve giden basın mensupları, bir günlüğüne iş bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da basın mensupları, 28 Şubat'ta ülkede yaşanan ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının sorumlularının bulunması talebiyle greve gitti. Bugün basın mensuplarının aldığı grev kararı çerçevesinde haber bültenleri yayınlanmazken, gazete çalışanları da bir günlüğüne iş bıraktı.

AA'nın aktardığına göre Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDY) da, tren kazasında sorumluların bulunması istemiyle yarın 24 saatlik grev ve başkent Atina'da eylem kararı aldı. Bu grev kararına destek veren basın mensupları, yarınki grev ve eylemi haberleştirebilmek için çalışmak istemeleri nedeniyle, greve bugün katıldı.

Ne olmuştu?

Atina'dan Selanik'e giden yolcu treninin geçtiğimiz 1 Mart'ta Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kazanın ardından Miçotakis özür dilemiş, “2023 yılında iki trenin aynı hatta birbirlerine doğru ilerlemesi ve kimsenin bunu fark etmemesi kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı. Miçotakis, daha önce de kazanın 'trajik bir insan hatasından kaynaklandığını' söylemişti. Hükümet kazayla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Kazanın ardından üç günlük ulusal yas ilan edilirken, "Böylesi bir trajik olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır" diyen Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, istifasını sunmuştu.

Tren kazasının ardından düzenlenen protestolara binlerce kişi katılmış, eylemciler "Kaza değil, cinayet" sloganıyla Atina başta olmak üzere birçok kentte sokağa çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)