Yunanistan'da Asya kaplan sivrisineği alarmı

Yunanistan'da saldırgan ve yayılmacı bir tür olan Asya kaplan sivrisineğinin popülasyonundaki artış nedeniyle alarm durumuna geçildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın başkenti Atina'nın da içinde bulunduğu Attika bölgesinde Asya kaplan sivrisineği için alarm durumuna geçildiği bildirildi. Attika Bölgesi Halk Sağlığı ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamada, iklim koşullarından kaynaklı Asya kaplan sivrisineği popülasyonunda artış olduğu ve alarm durumuna geçildiği belirtildi.

AA'nın aktardığına göre Attika bölgesinin birçok noktasında Asya kaplan sivrisineği sayısının önceki yıllara göre belirgin bir artış gösterdiği kaydedilen açıklamada, bu artışın son haftalardaki yüksek nem, yağış ve sıcak hava gibi iklim koşullarından kaynaklı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ilaçlama çalışmalarının devam ettiği bildirilerek, sivrisinek ısırıklarından kaynaklanan rahatsızlıkların artmasını önlemek amacıyla korunma talimatlarına uyulması tavsiye edildi.

Asya kaplan sivrisineği, diğer türlerden farklı olarak hem gündüz hem de gece aktif olabiliyor. Tropikal ve subtropikal bölgelerde yaygın olsa da, iklim değişiklikleri sebebiyle dünyanın birçok yerinde görülmeye başlanan sivrisinek, Dengue Ateşi, Chikungunya ve Zika Virüsü gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. (HABER MERKEZİ)