Yunanistan’da 140’ı aşkın sağlıkçı depremzedelere yardım için hazır

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu Genel Sekreteri Papanikolaou, Maraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardım etmek için 140'ı aşkın doktor ve sağlık görevlisinin hazır olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Maraş merkezli depremlerin ardından Yunanistan’da yardım seferberliği devam ediyor. Depremin ilk günlerinden beri Yunanistan’daki sendikalar, ülke çapında bağış kampanyası organize ediyordu. Şimdi ise 140’ı aşkın doktor ve sağlık görevlisi, bölgeye gidip depremzedelere yardım etmek için hazır olduklarını açıkladı.

Panos Papanikolaou

‘HALKLARIMIZI HİÇBİR ŞEY AYIRAMAZ'

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGE), “Halklarımızı ayıracak hiçbir şey yok. Ege Denizi’nin her iki yakasında da sağlık personelleri, barış ve halk sağlığı için çalışıyor” sözleri ile bölgeye yardım götürecek ve depremzedelerin tıbbi ihtiyaçlarını giderecek kampanyayı duyurdu. Depremin gerçekleştiği günden bu yana devam eden başvuruların ardından, 140’ı aşkın doktor ve sağlık görevlisi Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım için hazır olduğunu açıkladı. Yunanistan Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olan OENGE, Türkiye tarafından verilecek izni ve düzenlemeleri bekliyor.

OENGE Genel Sekreteri Panos Papanikolaou, Türkiye’deki meslektaşları ile dayanışma içerisinde olduklarını hatırlattı: “Bizim OENGE olarak ciddi bir barış ve dayanışma mücadelesi geleneğimiz var. Mültecilere tıbbi yardım için geçmişte bir çok kampanya ve protesto örgütledik. Geçtiğimiz ekim ayında da meslektaşımız Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı için protesto gösterisi düzenlemiştik.”

'SURİYE İÇİN YARDIM İZNİ TALEP ETMELİYİZ'

Tıbbi yardım kampanyasına Yunanistan’da onlarca sağlık emekçisinin yanıt verdiğini söyleyen Papanikolaou, yetkili mercilerden verilecek izni beklerini ifade etti: “Güneydoğu Türkiye ve Kuzey Suriye’ye tıbbi yardım çağrımıza sayısı 140’ı aşkın doktor ve sağlık görevlisi yanıt verdi. Görevli ekip, Türkiye ve Suriye hükümetleri ile Birleşmiş Milletler'den (BM) verilecek izin ve gerekli düzenlemeleri beklemektedir."

Maraş merkezli depremden Suriye de ciddi şekilde etkilendi. Buna karşın Şam yönetimine uygulanan ambargo nedeniyle çok az sayıda ülke arama kurtarma ekibi ve yardım gönderebildi. Konu hakkında Papanikolaou, “Uluslararası protestolarla birlikte BM, NATO ve AB’ye karşı sesimizi çıkartıp kuzey Suriye halkı için tıbbi ve insani yardım için izin talep etmeliyiz” dedi.