Yunanistan'a planörle kaçan iki Türkiyeli benzinleri bitince denize düştü

İki Türkiye vatandaşının Atina'ya gitmek üzere İzmir'den planörle havalandığı ancak benzinleri bitince Yunanistan'ın Evia adası açıklarına düştükleri belirtildi. İkili Yunanistan'da tutuklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki Türkiyeli'nin İzmir'den motorlu planörleri ile havalandıkları ve Yunanistan'ın en büyük ikinci adası Evia'nın Karisto kasabası açıklarında Ege Denizi'ne iniş yaptıkları belirtildi. 

Yunanistan sahil güvenliği tarafından yapılan açıklamada, 31 ve 32 yaşındaki iki erkeğin Atina'ya doğru yola çıktıkları, ancak benzinlerinin bittiği belirtildi. Yetkililer, üzerlerinde can kurtarma yeleği olan iki kişinin, kazayı gören dalgıç balıkçıların yardımıyla sahile yüzdüğünü söyledi. 

YUNANİSTAN'DA TUTUKLANDILAR 

Yunan basını, iki kişinin ülkeye yasa dışı yollardan girmek suçlamasıyla tutuklandıklarını ve iltica başvuru yapmayı plandıklarını açıkladı. Hastaneye kaldırılan ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen şahısların, yetkililere Türkiye'de polis memuru olduklarını ve Atina üzerinden başka ülkelere gitmeyi planladıklarını söyledikleri belirtildi.  (DIŞ HABERLER)