Yunanistan ile Libya arasında 'Türkiye' krizi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Türkiye ile mutabakat metni imzalayan Necla el Menguş ile görüşmek istemediğini söyleyerek Trablus ziyaretini iptal ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi'nin Trablus'ta gerçekleştireceği görüşmenin iptal olduğu duyuruldu. Libya Dışişleri Bakanlığı, Dendias'ın Trablus'ta uçaktan inmeyi reddettiğini ve hiçbir açıklama yapmadan geri gittiğini belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uluslararası diplomatik usullere göre Libya Dışişleri Bakanı kendisini beklemekteydi ancak Yunanistan Dışişleri Bakanı uçaktan inmeyi reddederek hiçbir açıklama yapmadan geldiği gibi geri gitti" denildi.

'TÜRKİYE İLE MUTABAKAT İMZALAYAN MENGUŞ İLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ'

Kathimerini gazetesi, Dendias'ın Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi'nin talebi üzerine görüşmek için Trablus'a gittiğini ve ziyareti 'başks kimsenin bulunmaması koşuluyla' kabul ettiğini aktardı. Uçak Trablus'a indiğinde ise Dendias'ın, kendisini karşılayacak heyette Dışişleri Bakanı Necla el Menguş’un da yer aldığını öğrendiği belirtildi. Buna göre Dendias, Türkiye ile mutabakat metnini imzalayan el Menguş ile görüşmek istemediğini Libya Dışişleri Bakanlığı'na bildirdi ve bakanlık ile bu hususta uzlaşıldı.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ: UZLAŞMA İHLAL EDİLDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Dendias'ın bugün için planlanan ancak iptal edilen Trablus gezisine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "(Dendias'ın), Libyalı mevkidaşı ile görüşmemesine ilişkin varılan uzlaşının Libya Dışişleri Bakanlığınca ihlal edilmesi nedeniyle Trablus ziyareti iptal edildi. Ziyaretin Doğu Libya'daki ayağı normal bir şekilde devam ediyor" ifadeleri yer aldı. (DIŞ HABERLER)