Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis Kıbrıs'ta: Türkiye ile görüşmeye hazırız

Göreve başlamasının ardından ilk resmi yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs'a yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, Türkiye'yle 'diyalog için şartları şekillendirmeye hazır olduklarını' söyledi.

Fotoğraf: Yunanistan Dışişleri Bakanlığı / Twitter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da 25 Haziran seçimlerinin ardından dışişleri bakanlığı görevine getirilen Yorgos Gerapetritis, Yunanistan Dışişleri Bakanı olarak ilk resmi yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs'a yaptı. Gerapetritis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair açıklamada bulundu.

AA'nın haberine göre, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile bir araya gelen Gerapetritis, ülkesinin Türkiye ile son dönemde oluşan pozitif atmosferi değerlendirmeye ve anlaşmazlıkların çözümü için diyaloğa hazır olduğunu bildirdi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede Kıbrıs sorunu, ikili ilişkiler, bölgesel işbirlikleri, Avrupa Birliği (AB) konuları ve uluslararası gelişmelerin ele alındığını belirten bakan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

KOMBOS: ÇÖZÜM ARAYIŞINDAKİ ÇIKMAZIN SONA ERMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Ortak basın toplantısında Kıbrıs sorununa sürdürülebilir bir çözüm arayışının Yunanistan dış politikasının temel önceliklerinden olduğunu kaydeden Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, Yunanistan'ın son dönemde Türkiye ile ilişkilerde oluşan olumlu atmosferi değerlendirmeye ve kıta sahanlığı ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) konularındaki anlaşmazlıkları çözmek amacıyla uluslararası deniz hukuku temelinde diyalog için şartları şekillendirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Associated Press'in (AP) aktardığına göre, Bakan Gerapetritis, 'deniz sınırları ile ilgili anlaşmazlığın çözülmesi için Türkiye ile görüşmeye hazır olduklarını' söyledi.

Kombos ise Kıbrıs sorununun çözümünün Güney Kıbrıs için temel bir sorun olduğunu belirterek çözüm arayışındaki çıkmazın sona ermesi ve müzakerelerin tekrar başlaması için AB'nin katkısına çok önem verdiklerini belirtti. (DIŞ HABERLER)