Yönetmen Kulumbegashvili, San Sebastian Film Festivali'nde ödül rekoru kırdı

Gürcü yönetmen Dea Kulumbegashvili'nin Beginning adlı çalışması, 4 ödülle San Sebastian Film Festivali tarihinde en fazla ödül alan film rekorunu kırdı. Kulumbegashvili, Altın İstiridye kazanan üçüncü yönetmen kadın oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İspanya'nın uluslararası boyutta en önemli sinema etkinliği olan 68. San Sebastian Film Festivali'nde en iyi filme verilen "Altın İstiridye" ödülünü, Gürcü yönetmen Dea Kulumbegashvili Beginning (Başlangıç) ile aldı.

İspanya'nın kuzeydoğusundaki San Sebastian kentinde 18 Eylül'de başlayan festivalin ödülleri sahiplerini buldu.

FESTİVAL TARİHİNE GEÇTİ

San Sebastian'da festival tarihinde en fazla ödül alma rekorunu kıran Kulumbegashvili'nin Beginning filmi, "En İyi Film" dışında "En İyi Yönetmen", "En İyi Kadın Oyuncu (İa Sukhitashvili)" ve "Jüri Senaryo" ödüllerine layık görüldü.

Dea Kulumbegashvili, Altın İstiridye kazanan üçüncü yönetmen kadın oldu. İlk uzun metrajlı filmi Beginning ile büyük başarı elde eden Kulumbegashvili, "Bu mükemmel, inanılmaz gün için jüriye teşekkür etmek istiyorum. Benim için anlamı büyük. Büyük bir gurur" dedi.

Festival tarihinde "Altın İstiridye" ödülünü üçüncü kez bir yönetmen kadın alırken, bunlardan biri Pandoranın Kutusu filmiyle 2008'de yönetmen Yeşim Ustaoğlu olmuştu.


Öte yandan, Amerikalı aktör Johnny Deep'in yönetmen Julian Temple ile çektiği Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan adlı belgesel de festivalde "En İyi Belgesel Ödülü" aldı.

Amerikalı aktör, yönetmen ve senarist Viggo Mortensen ise festivalin "Donostia Onur Ödülü"ne layık görüldü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)