Yönetmen James Cameron, 'Avatar: Suyun Yolu' hakkında konuştu: Finansal anlamda sinema tarihindeki en riskli film

Yönetmen James Cameron, 16 Aralık'ta vizyona girecek "Avatar: Suyun Yolu" filmi hakkında konuştu. Cameron filmin 'finansal anlamda sinema tarihindeki en riskli film' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Titanik", "Terminator", "Yaratık 2" ve "Avatar" gibi ödüllü Hollywood filmlerinin yönetmeni James Cameron, "Avatar: Suyun Yolu" filmi hakkında konuştu.GQ'nun 2022'nin Erkekleri bölümünde yer alan ve dergiye röportaj veren yönetmen, sinema geçmişinden ve tecrübelerinden bahsetti.

'SİNEMA TARİHİNİN EN RİSKLİ FİLMİ'

Box Office Türkiye'nin aktardığına göre, "Avatar" serisinin 16 Aralık'ta vizyona girecek ikinci filmi "Avatar: Suyun Yolu" hakkında konuşan Cameron, şunları söyledi:

"Devam filmleri çok pahalı yapımlar, ikinci ile üçüncü filmin gişe sonuçları serinin geri kalanının akıbetini etkileyecek. 'Avatar: The Way of Water'  finansal açıdan sinema tarihinin en riskli filmi. Film, ancak tüm zamanların en çok hasılata ulaşan üçüncü ya da dördüncü filmi olursa maliyetini çıkarabilir."

REKOR 'AVATAR'IN

Cameron'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği 2009 yapımı "Avatar" filmi, tüm zamanların en çok hasılat yapan film rekorunu elinde bulunduruyor. 2,7 milyar dolarlık hasılat elde eden film, 67. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen (James Cameron) ödüllerini aldı. 9 dalda aday gösterildiği 82. Akademi Ödülleri'nde ise sanat yönetimi, görüntü yönetmeni ve görsel efekt dallarında üç ödül kazandı.