Yönetmen Ceylan Ede Sapanca Gölü'nde boğuldu

Ünlü yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, yüzmek için girdiği Sapanca Gölü'nde boğularak hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde arkadaşlarıyla bindiği kayıktan yüzmek için Sapanca Gölü'ne atlayan Abdulkadir Ceylan Ede hayatını kaybetti.

DHA'nın aktardığına göre olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kayıkla Sapanca Gölü'ne açılan 3 arkadaştan 58 yaşındaki Albulkadir Ceylan Ede yüzmek için suya atladı. Bir süre yüzdükten sonraboğulma tehlikesi geçiren Ede'yi arkadaşları sudan çıkardı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Duran kalbi sağlık ekiplerince ambulansta yapılan kalp masajıyla yeniden çalıştırılan Ede, Sapanca İlçe Devlet Hastanesi’nin acil servisindeki ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Ceylan Ede, hayatını kaybetti.

1965 yılında Afyonkarahisar'da doğan ve Anadolu Üniversitesi Sinema TV bölümü mezunu olan Abdulkadir Ceylan Ede Aynalı Tahir, Pusat, Acı Hayat gibi reyting rekorları kıran birçok televizyon dizisinin yönetmenliğini yapmıştı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Abdulkadir Ceylan Ede'nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Sakarya’dan akrabalarınca alınarak memleketi Eskişehir’e getirildi. Ede için Üniversite Evleri Mescidinde cenaze namazı kılındı. Ede, cenaze namazının ardından Eskişehir Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Abdulkadir Ceylan Ede, aralarında Aynalı Tahir, Pusat, Acı Hayat gibi birçok televizyon dizisinin yönetmenliğini yaptı. (HABER MERKEZİ)