Yönetmen Alex Kurtzman: 'Mumya' filmi, hayatımın en büyük başarısızlığıydı

Yönetmen Alex Kurtzman, Tom Cruise başrollü "Mumya" filmini hayatının en büyük başarısızlığı olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Star Trek serisinin yapımcısı ve Showtime üzerinden yayınlanacak "The Man Who Fell to Earth" dizisinin başındaki yönetmen Alex Kurtzman, 2017 yılında vizyona giren "Mumya" filmi hakkında konuştu. Yönetmen, filmin profesyonel ve kişisel hayatındaki en büyük hata olduğunu söyledi. 

Kayıp Rıhtım'ın The Playlist'ten aktardığına göre, Kurzman, "Başarılı bir şekilde yaptığınız şeylerden hiçbir şey öğrenemezsiniz ancak başarısızlıklarınız size bir şeyler öğretir cümlesini doğru buluyorum. Dolayısıyla 'Mumya', benim hem profesyonel hem de kişisel hayatımın en büyük başarısızlığıydı. Size ‘keşke’ dediğim milyonlarca şey sayabilirim ama diğer taraftan bana kelimelerle anlatılamayacak güzellikte hediyeler de verdi. O filmi yapana kadar gerçekten bir yönetmen değildim. Şimdi anladığım birçok şeyi o hataları yapmasaydım anlayamazdım. Acımasız olduğunu biliyorum ama o hataları yapabilme lüksüne eriştiğim için mutluyum. Çünkü onlar beni sağlam ve daha iyi bir film yapımcısı olduğum kişi haline getirdi" dedi. 

'GEÇMİŞİME SAYGIYLA BAKIYORUM'

Tecrübe ettiği bu yolculuktan başka yönetmenlerin de geçtiğini belirten Kurtzman, sözlerine şöyle devam etti: 

"Yani, eğer tarihe bakarsanız muhteşem şeyler yapan kişilerin eserlerinin en büyük başarısızlıklarından sonra geldiğini görebilirsiniz. Her biri size bunu söyleyecektir. Dolayısıyla ben de geçmişime saygıyla bakıyorum. Bu noktaya gelmem biraz sürdü fakat bundan sonrası daha iyi olacak."

95 MİLYON DOLAR ZARAR ETMİŞTİ

Kadrosunda Tom Cruise, Russel Crowe ve Sofia Boutella gibi isimlerin yer aldığı "Mumya", beyazperdeye çıktığı dönemde film eleştirmenleri tarafından başarılı bulunmadı. Bu durumun gişe gelirine de yansımasıyla, yapımcı yaklaşık 95 milyon dolar zarar etmişti.