Yolu kaybeden ekipler, önlerine çıkan köpeği takip ederek köye ulaştı

Maraş'ın Göksun ilçesi Payamburnu Mahallesi'nde yolunu kaybeden Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekibi, önlerine çıkan köpeği takip ederek yardım bekleyen köye gitti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekibi, deprem nedeniyle hasar gören Maraş'ın Göksun ilçesi Payamburnu Mahallesi'ne giderken yolunu kaybetti. Ekip, önlerine çıkan köpeği takip ederek yardım bekleyen köye ulaştı.

DHA'nın haberine göre, Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekibi, dün aldıkları ihbar ile aynı ilçedeki kar ve yola düşen kayalar nedeniyle ulaşım sağlanamayan Payamburnu Mahallesi'ne ulaşmak için yola çıktı. Kapalı olan yol için alternatif güzergah oluşturan ekip bir süre sonra yolunu kaybetti. Ekip, bu sırada önlerine çıkan ve koşmaya başlayan köpeği takip etmeye başladı. Karla kaplı yolda yaklaşık 5 kilometre köpeği takip eden ekip, sonunda Payamburnu Mahallesi'ne ulaşarak bölgedeki ihtiyaçları karşıladı.

Köpeği takip eden ekip, bu anları cep telefonu ile kayıt altında aldı. Ekip videoda, "Köye götürüyor bizi. Bize yol gösteren minik bir köpeğimiz var. Mahsur kalan insanlar galiba son çare köpeklerini yollamışlar biz de yolu kaybetmiştik. Köpeği görünce takip etmeye başladık umarım köye götürüyordur bizi" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)