Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 1 ölü, 37 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı. Valilikten açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü ile tırın çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 37 kişi yaralandı.

AA'nın aktardığına göre, Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri mevkii Edirne istikametinde Volkan Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü ile aynı yönde seyreden TIR çarpıştı.

Durumun bildirilmesi üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.

Kazada muavin Halil A. (26) hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı. Otobüste sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Otobüste bulunan yolculardan Rüştü Ünlü, otobüsün Ankara'dan Edirne'ye gittiğini belirterek, "Kazada sıkışanlar oldu. Kaza esnasında ayağı, boynu kırılanlar oldu" dedi.

Kaza nedeniyle Edirne yönünde trafik oluştu. Ekipler kaza yapan otobüsle tırı kaldırmak için çalışma başlattı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ: YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen kaza ile ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, "18.12.2023 pazartesi günü saat 04.18’de Kuzey Marmara Otoyolu Sarıyer Kısırkaya Mahallesi mevkii Edirne istikametinde, bir yolcu otobüsüyle TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken 37 kişi de yaralanmıştır. Yaralılardan 11’inin tedavisi olay yerinde yapılmış olup hastaneye sevklerine gerek duyulmamıştır. Kazada yaralanan diğer 26 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırılmış olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır" ifadeleri yer aldı.(HABER MERKEZİ)