YÖK Başkanı Özvar: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500'de yer alan üniversite sayısını 2028'de 10'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK tarafından Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) değerlendirme toplantısına katıldı.

YÖK'ün 2021'de belirlediği Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı'nın 23 üniversiteyle başarıyla yürütüldüğünü ifade etti. Program kapsamındaki üniversitelerin performanslarının kurul bünyesinde oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yıllık olarak takip edildiğini hatırlatan Özvar, sıralamaların her yıl kasım itibarıyla kamuoyu ile paylaşıldığını dile getirdi.

Araştırma üniversiteleri arasında yaşanan tatlı rekabetin uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşları tarafından her yıl yayınlanan dünya üniversite sıralamalarına, özellikle son 2 yılda olumlu biçimde yansıdığını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Özvar, bunun için emeği geçenlere teşekkür etti.

12. Kalkınma Planı'nda yer alan yükseköğretimle ilgili hedeflerden birisinin de Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500'de yer alan üniversite sayısını 2028'de 10'a çıkarmak olduğunu hatırlatan Özvar, "Ben inanıyorum ki araştırma üniversitelerimizin tamamı, fiziksel altyapıları ve sahip oldukları akademik insan kaynağı ile önümüzdeki 5 yılda ilk 500 içerisinde yer alma potansiyeline sahiptirler. Son yıllarda artan uluslararası öğrenci hareketliliğinde bu tür değerlendirmelerin fevkalade önemli olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Etiketler yök erol özvar