Yoğun bakım hemşiresine silahlı saldırı

Bayrampaşa'da özel bir hastanede çalışan yoğun bakım hemşiresi Ercan Acar, bir hasta yakının silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde görevli hemşire Ercan Acar, dün akşam bir hastanın babası tarafından silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden ve omzundan ağır şekilde yaralanan Acar aynı hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, doğumundan itibaren yaklaşık 5 aydır Bayrampaşa'daki özel bir hastanede, tedavi altında bulunan down sendromlu 5 aylık bebek, hafta başında kalp ameliyatı yapılmak üzere Küçükçekmece'de bulunan Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede yapılan ameliyat sonrası tekrar tedavi gördüğü Bayrampaşa'daki özel hastaneye getirilen bebek yoğun bakım servisine alındı. Akşam saatlerinde hastaneye gelen bebeğin babası olduğu öğrenilen İ.Y., yoğun bakım servisi önünde henüz belirlenemeyen bir nedenle bağırmaya başladı.

Bu sırada, yoğun bakım servisinde görevli hemşire Ercan Acar, dışarı çıktığı sırada baba İ.Y.'nin yumruklu saldırısına uğradı ve yere düştü. Bu sırada İ. Y. yanında getirdiği tabancayla Acar'a 2 el ateş etti.

Acar, kurşunların göğüs ve omzuna isabet etmesi sonucu ağır şekilde yaralandı. Acar, aynı hastanede tedavi altına alınarak yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Saldırı sonrası hastanenin güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen İ.Y., olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

İ.Y., polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından “kasten yaralama” suçundan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. (İSTANBUL/DHA)