Yıldırım: Çalışanlara yönelik yeni tedbirler hayata geçmeye başlayacak

AK Partili Binali Yıldırım, Ukrayna-Rusya meselesinde dünyanın tek güvenilir ülke olarak Türkiye'yi, lider olarak da Erdoğan'ı gördüğünü iddia etti. Yıldırım, etkinlikte türkü de söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İstanbul'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin, "Hemen bu anlaşma imzalanır imzalanmaz uluslararası piyasada tahıl fiyatları savaş öncesi rakamlara geri geldi, bu bile başlı başına insanlığa yapılacak en büyük hizmettir" dedi.

AA'nın haberine göre, Yıldırım, valilik ziyaretinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen partisinin 89. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

'SAÇ RENGİMİZ FARKLI OLABİLİR AMA GÖZLERİMİZDEN DÜŞEN DAMLALARIN RENGİ HEP AYNI'

Yıldırım, "Önce pandemi yaşandı. Tam pandemi bitti derken kuzeyimizde savaş patladı ve bu savaşın en büyük bedelini de Türkiye ödedi. Çünkü en yakın biziz. Bugün bütün dünya Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tek güvenilir ülke olarak Türkiye'yi görüyor. Tek güvenilir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyor. Orada dini, mezhebi, rengi ne olursa olsun ölen çocuklar, siviller hepimizin yüreğini yakıyor. Biz diyoruz ki batıya, ikiyüzlülük yapmayın. Orta Doğu'da, Afrika'da, Kafkaslar'da karışıklık varken, 'Görmedim duymadım' derken burada bütün gücünüzü göstermeniz tamamen ikiyüzlülüktür. İnsan her yerde insandır. Farklı düşünebiliriz, inancımız farklı olabilir, etnik kimliğimiz farklı olabilir, göz rengimiz farklı olabilir, saç rengimiz farklı olabilir ama unutmayalım gözlerimizden düşen damlaların rengi hep aynıdır. Onun için dünyadaki acıları sona erdirmek bütün insanlığın görevidir."

'KİLOMETRELERCE TIR KUYRUĞU VAR'

Türkiye'nin ekonomisini güçlendirdiğini öne süren Yıldırım, şunları söyledi:

"Enflasyonu bilmeyen ülkeler bugün enflasyonla nasıl mücadele edeceklerini kara kara düşünüyorlar. Hükümetimizin birinci görevi enflasyona karşı vatandaşlarımızı korumaktır. Gümrük kapılarında kilometrelerce tır kuyrukları var. Türkiye her şeye rağmen üretiyor, istihdam sağlıyor ve ihracatıyla ekonomisini güçlendiriyor. Tabii ki sabit gelirlilerimizin enflasyona karşı korunması da esastır. Ona yönelik çalışmalar da yapılıyor. Asgari ücretli, memur emeklileri ve çalışanlara yönelik yeni tedbirler hayata geçmeye başlayacak."

TÜRKÜ SESLENDİRDİ

Daha sonra AK Partili gençlerle Atakum Sanat Merkezi bahçesinde bir araya gelen Yıldırım, "Çarşamba'yı Sel Aldı" türküsünü söyledi. (HABER MERKEZİ)