Yeşiller Partisi’nden İçişleri Bakanlığı’na 1 Nisan şakası 

Yeşiller Partisi, 1,5 yılı aşkın süredir taleplerine yanıt vermeyen İçişleri Bakanlığı’na 1 Nisan şakası yaptı.

Yeşiller Partisi Eş Sözcüleri Koray Doğan Urbarlı ve Özlem Teke Taşdemir
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yeşiller Partisi, 21 Eylül 2020 tarihinde tüm belgeleri tamamlayarak İçişleri Bakanlığı’na kuruluş başvurusu yaptı. Ancak bakanlık partililerin tüm belgeleri teslim etmesine karşın resmi kuruluş için gereken 'alındı' belgesini 1.5 yıldır vermedi.

Bu durumu eleştiren ve tepki gösteren Yeşiller Partisi, sosyal medya hesabından, İçişleri Bakanlığı’nın "özür" dilediği bir mesaj paylaştı. Mesajda şu ifadeler kaydedildi:
"Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ‘Partilerin önceden izin almadan kurulacaklarını, Anayasa ve kanun hükümleri içerisinde faaliyet göstereceklerini" belirten maddesi uyarınca tüzel kişilik kazanması önünde bir engel bulunmadığı anlaşılan Yeşiller Partisi için Siyasi Partiler Kanunu'nun 8. maddesinin 4. fikrasında belirtilen belgelerin kayıt altına alındığını gösterir alındı belgesi ivedilikle oluşturulmuş ve tarafınıza tebliğ edilmek üzere adresinize gönderilmiştir. Vatandaşların siyasi parti kurma ve usulüne göre partilere girme ve partilerden ayrılma hakkının anayasal güvence altında olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde, Bakanlığımız bünyesinde oluşan bu mağduriyet nedeniyle özür dileriz. Gereğini rica ederim.”


‘HUKUKSUZLUĞU DİLE GETİRMEK İSTEDİK’

Bir süre sonra Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı'ndan böyle bir yazı almadıklarını, 1 Nisan şakası olduğunu, partilerine dönük hukuksuzluk yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti:
"Bize yaşatılan sebepsiz hukuksuzluğu ciddi bir hukuk gözüyle aylardır açıklamaya, anlamlandırmaya çalışıyoruz. Bu sefer de zaten olması gerekeni yazdığımız bir şaka ile bu hukuksuzluğu dile getirmek istedik. Yeşiller iktidarında bakanlıklar da gerektiğinde özür dileyecekler." (DUVAR)