Yeşil Sol Partili Oruç: Depremzedelerin talebi bütün faturaların silinmesidir

Depremzedelerin, ödemesi ertelenen borçlarının silinmesi gerektiğini söyleyen Yeşil Sol Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, "Normal hayata dönene kadar fatura düzenlenmemelidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, depremzedelerin bütün faturalarının silinmesini talep ettiğini, normal hayata dönene kadar bu kişilere fatura düzenlenmemesi gerektiğini söyledi.

Oruç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerden etkilenen illerde ödemesi ertelenen doğal gaz ve su borçlarının depremzedelerden toplu şekilde talep edildiğini belirtti.

Deprem bölgesinde yaşayanların hala gıda ve konteyner ihtiyacı olduğunu dile getiren Oruç, depremzedelerin normal yaşamlarına dönemediklerini ifade etti.

Oruç, "Böylesi bir yerde iktidar 3 ay ertelenmiş faturaları tahsil etmeye kalkıyor. Depremzedelerin talebi bütün faturaların silinmesidir. Bu insanlar normal hayata dönene kadar hiçbir şekilde fatura düzenlenmemelidir" dedi. (HABER MERKEZİ)