Yeşil Sol Parti milletvekilleri bombalandığı iddia edilen köylerde

Yeşil Sol Parti Bitlis milletvekilleri, güvenlik güçleri tarafından bombardımana tutulduğu ileri sürülen köyleri ziyaret etti.

YSP Bitlis milletvekilleri Hüseyin Olan ve Semra Çağlar, ziyaretler sonrası açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Uğur Yılmaz

BİTLİS - Yeşil Sol Parti Bitlis milletvekilleri Hüseyin Olan ve Semra Çağlar, güvenlik güçleri tarafından bombardımana tutulduğu ileri sürülen Hizan ilçesine bağlı; Bilgili, Yaylacık, Sarıbal, Yeniçay, Yolbilen, Çalışkanlar, Gedik, Akyazı, Erencik ve Otluk köylerini ziyaret etti.

Olan ve Çağlar, ziyaret ettikleri köylerde, köylülerin sorunlarını dinledi. Burada yaptığı açıklamada Olan, "Burada güvenlik gerekçesiyle yapılan bir şey yoktur. Burada doğa katliamı vardır. Ayrıca onlarca canlı hayvan yok edildi. Köylülerin ovaları bağları bombalanmış, burada yapılmak istenen köylüleri göçe zorlamaktır. Tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Nasıl ki, Karadeniz’e sahip çıkıyorsanız buraya da sahip çıkın. Burası hala özel güvenlik bölgesi, bunun durdurulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ardından söz alan Çağlar da “Burada, köylülere hiçbir bilgi verilmeden köylüye ait tapulu arazilerde kıyım yapılmıştır. 2-3 kilometre boyunca köylülerin bostanlık bahçeleri bile kıyıma uğradı. Kıyım esnasında buraya gelmek ve valiyle görüşmek istedik, ne var ki izin verilmedi.  Ciddi anlamda hukuksuzluk var. Bizler süreci yakından takip ediyoruz, halkımızın yanındayız" dedi.