'Yerel Yönetimlerde Şeffaflık Kampanyası'na adaylardan destek

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin '2024 Yerel Yönetimlerde Şeffaflık Taahhütnamesi'ne Mansur Yavaş, Erkan Baş, Fatih Mehmet Maçoğlu ve İrfan Değirmenci imza attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Şeffaflık Derneği, yürüttüğü '2024 Yerel Yönetimlerde Şeffaflık Taahhütnamesi' kampanyası ile tüm partilerden belediye başkan adaylarının seçilmeleri durumunda başta yıllık malvarlığı bildirimleri olmak üzere dürüst, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışına bağlı kalacaklarını taahhüt etmelerini talep ediyor.

Seçimleri kazanarak belediye başkanı olacak imzacı adayların verdikleri söze ne ölçüde bağlı kalacakları dernek tarafından izlenrecek. 2019 yılındaki yerel seçim sürecinde kampanyaya destek olan ve belediye başkanı seçilen imzacıların yönetim performanslarına dair izleme çalışmasının sonuçlarına derneğin sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

MANSUR YAVAŞ VE ERKAN BAŞ İMZALADI

2024 Yerel Yönetimler Şeffaflık Taahhütnamesi’nin ilk imzacısı, 2019 yerel seçimlerinde de kampanyayı destekleyen ve malvarlığını tekrar kamuoyuyla paylaşan CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş oldu. TİP Gebze Belediye Başkan Adayı Erkan Baş, TİP Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı İrfan Değirmenci, TKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Serdar Türker de taahhütnameyi imzalayarak, şeffaf ve hesap verebilir yerel yönetim kampanyasına desteklerini sundu.

Uluslararası Şeffaflık Derneği temsilcileri, içinde bulunduğumuz yerel seçim sürecinde bu konulardaki duyarlılığın artığının görüldüğünü ve kimi partilerin kendi yerel yönetim taahhütnameleri ile seçim yarışına dahil olduklarını sevinerek gözlemlediklerini aktardı. Dernek temsilcileri, şeffaf ve hesap verebilir yönetim sözünün bir vaat olarak kalmaması için seçim sürecindeki sözlere yönetime gelindiğinde de bağlı kalınmasının önemine dikkat çekti.

Taahhütname tam metin: https://seffaflik.org/izleme-calismalari/yerel-yonetim-seffaflik-taahhutnamesi/