Yenişehir’de ihale tartışması: Belediye danışmanının kardeşine verildi

Yenişehir Belediyesi'nin CHP’li meclis üyesi Yıldız, belediyeye ait 20 dükkan ve müştemilatın ihale yoluyla belediye danışmanının kardeşine yıllık 185 bin liraya verildiğini iddia etti.

Yenişehir
Google Haberlere Abone ol

Mahsun Kılıç

MERSİN – Mersin Yenişehir Belediyesi’ne ait 20 dükkan ve müştemilatın kiralanması tartışmaya neden oldu. Belediyenin CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, sosyal medya hesabından belediyeye ait söz konusu taşınmazların yıllık 185 bin liraya belediye danışmanının kardeşine verildiğini öne sürdü.

Yıldız’ın iddiaları üzerine geçen hafta yazılı açıklama yayınlayan belediye, “Gazi Mahallesi’nde bahsi geçen taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’nci maddesine göre Açık Teklif İhale Usulü ihale yoluyla kiraya verilmiştir.

Söz konusu yer ile ilgili ihale ilanı Basın İlan Kurumu bünyesindeki ‘ilan gov tr’ internet sitesi ve Mersin’de günlük olarak yayın yapan İmece Gazetesi’nin 07.10.2023 tarihli sayısında yayımlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Yıldız, iddialarını sürdürerek ihaleye kimlerin çağrıldığı ve ihalenin usulünce yapılıp yapılmadığının net olmadığını, kamu mülkünün etik değerlere uygun olarak kiraya verilmediğini belirtti.

Abdurrahman Yıldız

‘BELEDİYE BAŞKANININ MÜLKÜ OLSA BU FİYATA VERİR MİYDİ?’

Bahsi geçen taşınmazların ihale yoluyla belediye danışmanlardan birinin kardeşine verildiğini iddia eden Yıldız; ihalenin açık arttırma usulüne göre yapılmadığını, usulen çağrılan isimlerin geldiğini ve önceden ihalenin kimin kazanacağının belli olduğunu söyledi.

Yıldız ayrıca bu süreçten belediye meclis üyelerinin bihaber olduklarını ifade etti. Kiraya verilen taşınmazların 3. şahıslara kiralanabileceğini aktaran Yıldız,  kamu malları üzerinden 3. kişilerin ticaret yapmasının yasak olduğunu vurguladı. İhale ile kiraya verilen taşınmazların küçük esnaf, kitle örgütleri ya da derneklere verilmesinin daha uygun olduğunu aktaran Yıldız, “20 dükkân ve müştemilatın hepsi tek seferde ihaleye çıkarılmış ve hepsi tek kişiye verilmiş. Kanunen uygun olabilir ancak yapılan etik ve meşru değildir. İhtiyacı olan esnaf ve ya kar amacı gütmeyen kuruluşlara verilebilirdi. Belediye başkanının mülkü olsa bu fiyata verir miydi? Hükümet yapsa kötü, CHP’li belediye yapsa iyi mi olacak?” diye konuştu.