Yenişehir Pazarı esnafı kazandı: Pazarın yıkımından vazgeçildi

Ankara’da 50 yıldır hizmet veren Sıhhiye Yenişehir Pazarı hakkında alınan yıkım kararı durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan ve 50 yıldır hizmet veren Sıhhiye Yenişehir Pazarı hakkında alınan yıkım kararından vazgeçildi.

Ankara Çankaya Belediyesi, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sağlıkçılar Anıt Parkı’ yapılacağı gerekçesiyle Sıhhiye’de bulunan Yenişehir Pazarı’nın taşınacağını açıkladı.

Pazar esnafının mağdur olmayacağını sosyal medyadan 6 Ekim’de yaptığı açıklama ile duyuran Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sebze-meyve esnafını Cevizlidere ve Mustafa Kemal mahallelerine açılacak iki yeni pazar yerine, Sosyete Pazarını ise 100. Yıl İşçi Bloklarındaki pazara taşıyacaklarını söyledi.

1960’lı yıllardan bu yana hizmet veren ve başkentin en merkezi halk pazarı olarak bilinen Yenişehir Pazarı alanından gitmek istemeyen pazarcılar, günlerdir sürdükleri direnişi kazandı.

PAZARCILAR KAZANDI, YIKIM DURDURULDU

Pazarın yıkımının durdurulması için dün Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkileri ile görüşen esnaf, bugün de Çankaya Belediyesi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler sonucunda Yenişehir Pazar alanının yıkımı durduruldu.

PAZAR ESNAFI KARARI SEVİNÇLE KARŞILADI

Çankaya Belediyesi’nin kararını pazar alanında sevinçle kutlayan pazar esnafı, alkışlarla Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür etti. Bir haftadır kararlı bir direniş sürdüklerini ifade eden pazar esnafı temsilcisi Dönüş Gürbüz, “Yapılan görüşmelerde bir yanlış anlaşılma olduğu ifade edildi ve bugün belediyeden gelen haberle yıkımın olmayacağını öğrendik. Çok mutluyuz. Destek veren herkese teşekkürler” dedi.

SAĞLIKÇILAR ANITI BAŞKA ALANA YAPILACAK

Çankaya Belediyesi’nden alınan bilgiye göre pazar alanına yapılması plananlanan ‘Sağlıkçılar Anıt Parkı’nın başka bir alana yapılacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)