Yenimahalle Belediyesi işçileri ek zam talebiyle iş bıraktı

Ankara’da Yenimahalle Belediyesi işçileri ek zam talebiyle iş bıraktı. İnsanca yaşayacak ücret isteyen işçiler talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da Mamak, Etimesgut ve Çankaya Belediyesi işçilerinin ardından Yenimahalle Belediyesi işçileri de ek zam talebiyle iş bıraktı. İnsanca yaşayacak temel bir ücret isteyen işçiler, talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Yenimahalle Belediyesi işçileri, Yakacık’ta bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğünde ek zam talebiyle sabah saatlerinde iş bıraktı. Ücretlerin asgari ücretin altında kalan Genel-İş Ankara 2 No’lu Şube üyesi işçiler, insanca yaşayacak bir ücret talep ediyor. 13 yıllık bir işçi, talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edeceklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Aldığım ücret 11 bin 800 lira. Bunun içinde yol, yemek, bayram parası da var. Bu da ne hikmetse hep 2 bin lira. Daha da yükseltilmiyor. Genellikle alınan ücretler de bu kadar. 10 bin 500 alan da var. Biz ücretlerimizin tabana yansıtılacak şekilde en düşük memur maaşı olan 22 bin liraya yükseltilmesini istiyoruz.”

'BİR ARAYA GELMELİYİZ'

Sendikacıların işçilerden yana tutum almasını beklediklerini söyleyen bir işçi de “Bizim yanımızda olacaklarına işveren tarafını tutuyorlar. Onların bu eylemleri örgütlemesi gerekiyor. Böyle işveren yanında durarak olmaz. Biz bir arada değiliz. Biz bir araya gelmiyoruz, hesap da sormuyoruz. Sendikadan hesap sormamız da lazım. Biz bunu yapmadık. Geri planda kaldık hep. Asgari ücretin altında kalmışız bugün. 2024 başında asgari ücret yeniden zamlanacak, biz yine altında kalacağız. Acil, kalıcı bir şekilde çözülmesini istiyoruz” dedi.

Park ve Bahçe Müdürlüğünden belediye önüne giden işçiler burada slogan ve alkışlarla belediye yönetimini protesto etti. Sendikacıların uzlaşmacı tavır içinde bulunduğunu belirten işçiler, sendikacıları istifaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)