Yeniden Refah'tan AK Parti'yle ittifak açıklaması: Somut taleplerini iletecekler

Yeniden Refah lideri Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir büyükşehir istediği iddiasına Yeniden Refah Sözcüsü yanıt verdi: Somut taleplerini ilettiklerinde somut cevabımızı vermiş olacağız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı bünyesinde olan Yeniden Refah Partisi  Genel Başkanı Fatih Erbakan ile hafta içinde görüştü. Görüşmede, Erdoğan’ın özellikle İstanbul’da seçim işbirliğinin önemine dikkat çekip, Erbakan'dan destek istediği. Ancak Erbakan’ın net yanıt vermediği ve öneriyi partisinin yetkili kurullarına götürme kararı aldığı belirtildi.

Görüşmeye ilişkin Erbakan’ın Erdoğan'dan İstanbul’da güçlü oldukları bir ilçe ile Konya, Bursa veya Malatya gibi bir büyükşehirde kendi adaylarının desteklenmesini istediği iddiaları kulislerde konuşuldu. Erdoğan’ın ise görüşmede sadece “belediye meclis üyeliği önerdiği” iddiaları da dile getirildi.

BBC Türkçe’ye konuşan Yeniden Refah Sözcüsü Suat Kılıç, Erbakan’ın görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamaları anımsatarak, “Bu iddiaların kaynağı biz değiliz. Görüşmede, iller bazında herhangi bir adlandırma yapmadık, il başlı bir görüşme söz konusu olmadı” dedi.

Erdoğan’la görüşme sonrası görüşme heyeti oluşturulması kararlaştırıldığını ve muhtemelen haftaya bu görüşmelerin yapılacağını kaydeden Kılıç, “AK Parti bir heyet oluşturacak. Somut taleplerini ilettiklerinde, biz de somut cevabımızı vermiş olacağız” diye konuştu. (BBC Türkçe)