Yeniden Refah Partisi'nden Filistin için çağrı

Yeniden Refah Partisi, Filistin için düzenlediği basın toplantısında İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'ni, daha yüksek sesli olmaya ve eylemci bir tavır takınmaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol

Emrullah Bayrak

Erzurum - Yeniden Refah Partisi, devam eden İsrail-Hamas çatışmalarıyla ilgili 81 ilde ortak basın açıklaması yaptı. İsrail'in Gazze'ye yönelik orantısız güç kullanıldığının belirtildiği açıklamada, halk yarın saat 14.00'te Konya'da düzenlenecek Özgür Filistin Mitingi'ne davet edildi.

'APAÇIK SAVAŞ SUÇUDUR'

Ortak açıklamayı okuyan Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Adnan Bozan, Gazze'de yaşanan gelişmelerin yürekleri acıttığını söyledi.

İsrail'in uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarını umursamayan yaklaşımları ve orantısız güç kullanımının Ortadoğu'yu bir kez daha kan gölüne çevirdiğine dikkat çeken Bozan, şöyle devam etti: "İsrail Devleti, devlet gibi değil, örgüt gibi hareket etmektedir. İsrail, uluslararası hukuku tanımamaktadır. Ortadoğu'da yaşananlar bir İsrail-Filistin çatışması değil, tarafları belli olan savaş halidir. Savaşın bir tarafında yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri acımasızca katleden bir İsrail Devleti vardır. Diğer tarafta ise kadınlar, çocuklar, yaşlılar, silahsız siviller vardır.

Senelerdir 360 kilometrekarelik alanda yaşamak zorunda bırakılan, sıkıştırılan, tecrit edilen 2,5 milyon insanın sığınacak hiçbir yeri yokken, mukavemet edecek hiçbir silahı yokken, evlerinde, apartmanlarında, okullarında, hastanelerinde hedef alıyor olmak, ağır bir şiddet uygulaması ve apaçık bir savaş suçudur."

'TEPKİ VERİLMEYECEKSE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NİYE VAR?'

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası örgütleri göreve davet ettiklerini ifade eden Bozan, "Bugün değilse ne zaman? Binlerce masumun, hunharca katledildiği bu saldırılara tepki verilmeyecekse, uluslararası örgütler, Birleşmiş Milletler niye var?

İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve Arap Ligi'ni, daha yüksek sesli olmaya ve eylemci bir tavır takınmaya davet ediyoruz. İsrail saldırıları karşısında masum Filistin halkı, Gazzeli sivilleri, kadınları, çocukları, yaşlıları yalnız ve sahipsiz bırakmamaya davet ediyoruz.

Amerika Birleşik Devletler ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, Dünya'yı buradan uyarıyoruz. İsrail'e arka çıkmayınız ve sivilleri öldürmesini teşvik etmeyiniz. İsrail'i, müzakere masasına oturtmak ve Birleşmiş Milletler kararlara uyması sağlamak, sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur. Aksi takdirde, işlenen savaş suçlarına göz yuman herkes, bu suçlara ortak olacaktır.

Gazze halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, ölüme mahkum ederek, Ortadoğu'da barışın tesis edilmesi, dün olduğu gibi bugün de mümkün değildir. Bu anlayışla yarın da mümkün olmayacaktır. Başkenti Kudüs olan Özgür ve Bağımsız Filistin, meselenin tek çözüm noktasıdır. Birleşmiş Milletler kararları da bu yöndedir.''