Yeniden Refah Erzurum İl Başkanı: Büyükşehirde aday göstermeliydik

YRP, Erzurum’da en çok oy alan ikinci parti oldu. YRP İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, “Büyükşehirde aday gösterseydik en az yüzde 40 ile biz alırdık” dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - Yeniden Refah Partisi (YRP), 31 Mart günü Erzurum İl Genel Meclisi'nde AK Parti'nin ardından ikinci parti oldu. Erzurum’un merkez ilçesi Aziziye’yi AK Parti’den alan Yeniden Refah Partisi, Köprüköy belediye başkanlığını da kazandı. 

2023 yılı milletvekili seçimlerinde Erzurum'da yüzde 4,92 oranında (21 bin 824) oy alan YRP, bu kez kentte yüzde 17,41 oranında (60 bin 821) oy aldı. Birinci parti olan AK Parti ise il genel meclisinde yüzde 40,01 (139 bin 775) oy aldı. AK Parti 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 55,89 oy almıştı.

Yeniden Refah Partisi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Sadık Çat'ı açıklamıştı. Ancak evrakları seçim kuruluna zamanında verilmediği için Çat, aday olamadı. Bunun üzerine İl Başkanı Adnan Bozan, görevden alındı.

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu

‘EN AZ YÜZDE 40 ALIRDIK’

Adnan Bozan'ın yerine getirilen Ahmet Mustafaoğlu, Erzurum'da başarılarının bekledikleri gibi olduğunu söyledi. Yeniden Refah Partisi'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstermesi halinde tablonun nasıl olacağına ilişkin soruya ise Mustafaoğlu, şöyle cevap verdi: "En az yüzde 40 ile seçimi biz alırdık. Aday gösteremediğimiz için pişmanlığımız, kızgınlığımız var. İçerden, dışardan ihanetimiz var. Seçim müdürü, bizim içimizdeki hain ve arkasındaki karanlık elin beraber organize çalıştığına dair şüphelerimiz vardı. Tam olarak belki ispatlayamıyor olabiliriz. Fakat zaman gösterecek bu ispatı. Çünkü adamın altı tane binası var, altısının da tapusu yok. Şu an altısında da akrabam oturuyor. Şimdi tapular hazırlanmış, bayramdan sonra verilecek. 18 yıldır tapusunu alamadığın bir yerin bu kadar alelacele tapusunun çıkıyor olması ne garip."

Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar (solda)

'BİZİM İÇİN TALİHSİZLİK, RAKİBİMİZ İÇİN ŞANS'

AK Parti, Aziziye ilçesinin seçim sonuçlarına itiraz etti. Ancak İl Seçim Kurulu bu itirazı reddetti. Aziziye'nin yeni Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, itirazlar sebebiyle henüz mazbatasını alamadığını söyledi. 1789 oy farkıyla belediye başkanlığını kazanan Akpunar, böyle bir sonucu beklediklerini ifade etti.

"Halkın içindeydik. Seçimi alacağımıza inanmıştık. Halkımız, tercihini bizden yana kullandı" diyen Akpunar, şöyle devam etti: "Partimiz büyükşehir belediyesine aday göstermiş olsaydı sonuç yüzde yüz farklı olurdu. Aday gösterememiş olmamız bizim için talihsizlikti. Bu durum rakiplerimizin şansı oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum'da da yükselişimiz devam edecek."

Akpunar, göreve başladığında ilk işinin belediyenin girişine "Rüşvet alan da veren de melundur" tabelasını asmak olacağını belirtti.