Yeni dönemde Meclis'e giremeyen Barış Atay: Başımızı eğmek yok

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya 2’inci sıra milletvekili adayı Barış Atay yeni dönemde Meclis'e giremedi. Atay, "Başımızı eğmek yok! Beraber bu ülkeyi hak ettiği geleceğe taşıyacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde 5 bin 580 sandıkta, 1 milyon 744 bin 975 kişi oy kullandı.  Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP yüzde 32.42 oy oranıyla 6 milletvekili çıkardı. AK Parti’nin de yüzde 28.88 oyla çıkardığı milletvekili sayısı 6 oldu.

İYİ Parti'nin oy oranı 11.39, çıkardığı milletvekili sayısı ise 2 oldu. MHP de yüzde 10.01 oy oranıyla 2 milletvekilliği elde etti. Yeşil Sol Parti ise 4.84 oy oranıyla 1 milletvekili çıkardı.

Daha önce seçildiği Hatay’daki yerini Can Atalay’a bırakıp, Antalya'dan 2. sıradan Türkiye İşçi Partisi milletvekili adayı olan Barış Atay yeni dönende vekil seçilemedi.

Sonuçların kesinleşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Barış Atay, “Başımızı eğmek yok! Kimse mücadelenin kolay olacağını söylemedi! Hala ayaktayız, hala inanıyoruz. Beraber bu ülkeyi hak ettiği geleceğe taşıyacağız. Er ya da geç” dedi.

TİP’in Hatay’dan aday gösterdiği Can Atala’ın Meclise girmesiyle ilgili de paylaşım yapan Atay, “Canım Hatay. Sizinle gurur duyuyorum… Hoş geldin @CanAtalay1 Güzel şehrimizi ayağa kaldırmak için beraber mücadele edeceğiz. Haydi hazırlan… Meclisin de halkın da sesine, sözüne ihtiyacı var…” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)


Etiketler Barış Atay Meclis