Yemen'de kabine üyelerinin ulaştığı Aden Havalimanı'nda patlama

Yemen'de yeni hükümetin kabine üyelerinin iniş yaptığı Aden Havalimanı'nda patlama meydana geldi. En az 22 kişinin patlama sonucu öldüğü, 60 kişinin yaralandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Yemen hükümetinin kabine üyeleri ülkeye ulaştığı sırada, Aden Havalimanı'nın terminalinde patlama meydana geldi. Yemen Aden Sağlık Dairesi Başkan Yardımcısı, AP ajansına en az 22 kişinin öldüğünü, 60 kişinin yaralandığını söyledi. . 

AA muhabirinin, ismini vermek istemeyen bir hükümet yetkilisinden aldığı bilgiye göre, kabine üyelerini taşıyan uçak havalimanına iniş yaptığı sırada biri terminalde olmak üzere üç patlama yaşandı. Suudi Arabistan’ın Al Arabiya kanalının internet sitesinde yayınlanan haberde ise kabine üyelerini taşıyan uçağın havalimanına iniş yapmasından kısa süre sonra havalimanına havan mermileriyle üç saldırı gerçekleştirildiği ve daha sonra silahlarla ateş açıldığı kaydedildi. Haberde, kabine üyelerinin saldırıdan yara almadan kurtulduğu ve Aden'deki Maaşık Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na götürüldüğü ifade edildi.

ABDUKMELİK: SAVAŞIN BİR PARÇASI

Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, hükümet üyelerinin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Aden Havalimanı'nı hedef alan korkakça terör eylemi Yemen'e ve halkına karşı yürütülen savaşın bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

Yeni hükümetin Enformasyon ve Kültür Bakanı Muammer el-İryani de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran destekli Husilerin Aden Havaalimanı'na gerçekleştirdiği korkak terör saldırısı bizi ulusal görevimizi yerine getirmekten vazgeçirmeyecektir" ifadelerine yer verdi.(AA)

Etiketler Yemen patlama Aden