Yemen açıklarında kaçırılan İsrailli şirketin gemisi 15 saat sonra kurtarıldı

Yemen'in Aden şehri açıklarında silahlı saldırganlarca kaçırılan İsrail bağlantılı gemi 15 saatin sonunda kurtarıldı. Gemide 2 Türk mürettebat da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aden Körfezi'nin Yemen açıklarında iletişimi kesilen ve kaçırıldığı ortaya çıkan Central Park adlı ait tanker ve personel, 15 saatin ardından kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile AAKKM tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" denildi.

Yemen'in Aden şehri açıklarında İsrail bağlantılı bir tankerin, saldırganlarca ele geçirildiği bildirilmişti.

İstihbarat şirketi Ambrey'in yaptığı açıklamaya göre, İsrailli Zodiac Maritime Şirketine şirketi tarafından işletilen "Central Park" adlı tanker, Aden açıklarında kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından kaçırıldı.

AA'nın haberine göre güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, geminin alıkonulduğunu teyit etti. Yetkili geminin petrol taşıdığının düşünüldüğünü söyledi. 

GEMİNİN KAPTANI TÜRK  

Tankeri işleten şirketten yapılan açıklamada ise, ise tankerin "fosforik asit yüklü" olduğu belirtildi. Açıklamada saldırı "şüpheli bir korsanlık olayı" olarak nitelendirildi, gemide çok uluslu 22 mürettebat bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan geminin kaptanı ve 4. kaptanının Türk olduğu öğrenildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre ise gemide görev yapan Türk mürettebatın Aydın Hasırcı (kaptan) ve Okan Yüksel (4. kaptan) olduğu belirtildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir" denildi.

Geçen hafta da Kızıldeniz'de bir kargo gemisi Husiler tarafından kaçırılmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN PAYLAŞIM

Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel Aden Körfezi’nde kaçırılan ve içinde iki Türk kaptanın olduğu tanker gemisi hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özel Dışişleri ile Ulaştırma bakanlıkları aracılığıyla süreci takip ettiklerini söyledi.

X hesabından açıklama yapan Özgür Özel şunları kaydetti:

“Aden Körfezi’nde yurttaşlarımız Aydın Hasırcı ve Okan Yüksel’in de içinde bulunduğu bir kimyasal tankerin kaçırıldığından şimdi haberdar oldum. Dışişleri ile Ulaştırma bakanlıkları nezdinde süreci takip ediyoruz. Yurttaşlarımızın kurtarılmaları çabalarına destek vermeye hazırız.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler İsrail gemi Yemen