Yelken Kulübü'nde Çakıcı istifaları yaşanmış

Gazeteci Timur Soykan, Alaattin Çakıcı'nın oğlu Ali Çakıcı'nın İstanbul Yelken Kulübü’ne üyelik talebini reddeden yönetim kurulu üyelerinin istifa ettiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Timur Soykan, Kalamış'taki İstanbul Yelken Kulübü yönetim kurulunun, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın oğlu Ali Çakıcı'nın üyelik başvurusu nedeniyle istifa ettiğini aktardı.

Yönetim kurulu üyelerinin Başkan Ahmet Saruhan'ın talebine rağmen Ali Çakıcı'nın üyelik başvurusunu reddettiğini ifade eden Soykan'ın Birgün'de yayımlanan yazısı şöyle:

"Ali Çakıcı’nın üyelik başvurusu İstanbul Yelken Kulübü’nün yönetim kurulunda gerilime neden oldu. Başkan Ahmet Saruhan ve oğlu Menderes Saruhan, Ali Çakıcı’nın üyelik başvurusunun kabul edilmesini istiyordu. Yönetim kurulunun diğer üyeleri ise karşı çıktı ve üyelik başvurusu reddedildi.

Kısa süre sonra bir yönetim kurulu üyesi trafik tartışması olarak görünen olayda darp edildi. Bu üye, kendisine saldıran kişilerin “Çok göze batıyorsun” diyerek tehdit ettiğini söyledi. Gözler Menderes Saruhan’a çevrilmişti. Menderes Saruhan, kesinlikle bu olayla ilgisi olmadığını, bir trafik kavgasının yönetimin değiştirilmesi için kullanıldığını savundu.

Ancak Alaattin Çakıcı’nın kulübe çökmek istediği konuşuluyordu. Yönetim kurulunun 3’ü kadın 12 üyesi istifa ederek kulübü olağanüstü genel kurula yani seçime götürdü.

Ahmet Saruhan bu olaylar nedeniyle olağanüstü genel kurulda yakınındaki isimleri ihanetle suçlamıştı. İddiaya göre; Alaattin Çakıcı da kulübe çökmek gibi bir amacının olmadığını, zaten burasının bir dernek olduğunu ifade ediyordu. Hatta “Çökecek olsam burayı ihaleye çıkartır, alırım” dediği öne sürülüyor.

Alaattin Çakıcı 2022 yılbaşından sonra Bodrum’a geri döndü. KKTC’ye de sık sık gitmeye başladı. İstanbul Yelken Kulübü’nde şimdilik rüzgârlar duruldu. Ali Çakıcı’nın üyelik talebinin reddedilmesine karşı yargı yoluna başvurduğu iddiası da var." (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI