Yeğenini çöp evde alıkoyan teyzenin tahliyesine itiraz reddedildi

Bursa'da kaçırdığı öne sürülen yeğeni C. M. A.'yı kaçırdığı gerekçesiyle tutuklanan teyzenin serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da kaçırdığı öne sürülen yeğeni C. M. A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairedeki bir odada kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliye edilmesine ilişkin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarınca yapılan itiraz bir üst mahkemece reddedildi.

DHA'nın haberine göre Bursa 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye kararının yerinde olduğuna hükmedip, sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

6'ncı duruşmada, Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Kamuran Pınar A. adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da taraf olduğu davada, tahliye kararına itiraz geldi. Bakanlık avukatları, 'ihmali davranışla kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın adli kontrol şartına rağmen yurt dışına kaçma ihtimali olduğu, Cem Muhammet'in can güvenliği olmadığı ve kaçırılma riski olduğu gerekçesiyle savcılığa itirazda bulunarak Kamuran Pınar A.'nın yeniden tutuklanmasını istedi. Antalya'da yaşayan anne Yasemin A. da hem kendisinin hem de avukatının karara itiraz ettiğini belirterek, oğlunun yeniden devlet korumasına alındığını söyledi. Yasemin A., "Oğlumu tedbir amacıyla yeniden kuruma teslim etmem gerekti. Akıl almaz işkenceler söz konusu ve bu cani şu anda dışarıda. Sadece oğlum için değil, diğer masum insanlar için de tehlike oluşturuyor" dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı avukatlar ile Yasemin A.'nın savunmasını üstlenen avukatların itirazı bir üst mahkeme olan 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildi. Mahkeme, verilen tahliye kararının yerinde olduğuna hükmedip itirazı reddederken, Kamuran Pınar A.'nın adli kontrol şartıyla tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler çöp ev bursa