Yazılı Kanyon'da mahsur kalan 4 kişiden biri vefat etti

Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon'da mahsur kalan 4 kişiden biri boğularak hayatını kaybetti. AFAD ve JAK ekipleri 3 kişiyi kurtarmak için çalışmalara başladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon Yeşildere mevkisinde 4 kişinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Bölgede inceleme yapan ekipler, 1 kişinin suda boğularak hayatını kaybettiğini belirledi. Mahsur kalan 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği duyuruldu.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "AFAD ve JAK ekipleri 1 kişinin hayatını kaybettiğini, diğer 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu tespit etmiştir. Mahsur kalanları kurtarma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ 

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamada ise 4 kişinin 14 Ağustos Pazar günü 09.00'da gittikleri Yeşildere köyünden Yazılı Kanyon'a doğa yürüyüşü yapmak için ayrıldıkları ve kendilerinden haber alınamaması üzerine bu sabah saatlerinde durumun ihbar edildiği belirtildi.

Derhal arama faaliyetlerinin başlatıldığı vurgulanan açıklamada, AFAD, JAK ekiplerinin yanı sıra iz takip köpek timi, arama ve kurtarma köpek timi, istihbarat timleri, Sütçüler Jandarma Komutanlığı personeli ve insansız hava araçları da kullanılarak çalışmanın genişletildiği açıklandı. (HABER MERKEZİ)