YAZARLAR

Havalimanı saldırısının darbeyle ilgisi var mı?

"IŞİD, Fransa'da da sivilleri silahlı saldırıda katletti, Brüksel'de de havaalanı bastı. Ancak Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırı hepsinden farklıydı."

Meclis'te muhalefet kulisinde bir milletvekiliyle sohbet ediyoruz. Konu tabii ki darbe girişimi ve sonrasındaki HDP'siz ittifak... CHP ile MHP'nin iktidar partisiyle uyumlu birlikteliği anlaşılan sohbetlere de yansımış. Eskiden bir araya bile zor gelen isimler artık önemli bilgileri birbirleriyle paylaşır olmuşlar.

Milletvekili anlatıyor, ben dinliyorum.

Ve soruyorum. Yani ülkenin başına gelen tüm kötülükler bu örgütün işi mi, siz böyle mi düşünüyorsunuz?

O anda kendisi sorup kendisi cevaplamaya başlıyor. İddia çok ciddi...Yani milletvekiline aktarılan, onun da bana anlattığı iddia...

"Atatürk Havalimanı saldırısı ne zaman oldu? 28 Haziran'da.

Çok büyük bir saldırıydı. 45 kişi öldü, 236 kişi yaralandı.

O saldırıyı diğer IŞİD saldırılarından farklı kılan neydi? Birçok unsuru. Örneğin ilk kez üç kişiyle saldırdılar. Saldırganlar hem canlı bombaydı hem de ellerinde otomatik silahlar vardı."

Araya giriyorum. Bir güvenlik bürokratının, olayın ardından benimle paylaştığı şu bilgiyi aktarıyorum milletvekiline: Saldırganların asıl hedefi, dış hatlar terminalinin güvenli bölgesiydi. Amaçları, güvenlik kontrolünün arkasında bulunan free shopların da yer aldığı o alana geçerek binlerce kişiyi rehin almaktı. Buradan dünyaya binlerce sivili rehin aldıklarını duyuracaklardı ama amaçlarına ulaşamadılar. Bizi şaşırtan tavırlarındaki rahatlıktı. Kamera kayıtlarını izledik, gülerek yürüyorlardı. Yaz ortasında mont giymesi falan değildi şüphe çeken. İstanbul gibi bir yerde, dünyanın dört bir yanına yolcu giden ve oralardan da yolcu gelen bir havalimanında her kılıkta insan olur. Kimse dönüp bakmaz. Bir sivil polis arkadaşımız hırsız olduğundan şüphelenip takibe başlamış o saldırganlardan birini. O arkadaşımız yaralandı. Kimlik soruyor bu kişiye, kimliğini gösterecek gibi yapıp vuruyor arkadaşımızı. Sonra başladı saldırı. İşler planladıkları gibi gitmedi...

Milletvekili ilgiyle dinliyor ve devam ediyor.

"Bak işin uzmanları bu saldırının da saldırganların da farklı olduğu tesbitini yapıyor! IŞİD, Fransa'da da sivilleri silahlı saldırıda katletti, Brüksel'de de havaalanı bastı. Ancak Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırı hepsinden farklıydı.

Bu saldırının bir özelliği de 3 kişilik o ekibin Türkiye'de herhangi bir suç kaydının bulunmaması. Temiz bir ekiple çalışıyorlar ki, bağlantılarını ortaya çıkarmak için tüm istihbarat ve güvenlik birimleri uğraşsın dursun.

Yani güvenlik ve istihbarat birimleri haftalarca bu saldırının izini sürdü, şifrelerini çözmeye çalıştı. Bu sırada darbe hazırlığı yapılıyordu. Bu sıra dışı terör saldırısıyla meşgul olmasalardı belki de bu hain planı deşifre edebileceklerdi. Bana bunu anlatan arkadaşa bu bilgiyi veren kişi de önemli biri. O söylediği için ben de ciddiye aldım. Neden olmasın?!!"

Anlatan da ona bu iddiayı aktaran da Atatürk Havalimanı saldırısının 'FETÖ'nün işi olduğunu düşünmüyor. Ülkenin darbe yapmaya elverişli olması için uygun zeminin başka birileri tarafından yaratıldığını iddia ediyorlar. Bakalım daha neler duyacağız.