Yazar Beyda Yıldız, İzmir'de okuyucuyla buluştu: Bir yas ve bellek romanı

Yazar Beyda Yıldız, İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluştu, 'Duasız ve Törensiz' romanını imzaladı.

Fotoğraf: Duvar
Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ - SNS Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, "Çocuk Edebiyatı" ana temasıyla dün Kültürpark'ta açıldı.

28 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak fuara İzmirliler ikinci günde de sağanak yağışa rağmen yoğun ilgi gösterdi. 10 gün boyunca çeşitli söyleşi, dinleti, yarışma ve konserlerin düzenleneceği fuarda, yazarlar da imza günlerinde okuyucu ile bir araya gelecek.

Fuarın ikinci gününde Everest Yayınevi standında okuyucu ile buluşan yazarlardan biri de Beyda Yıldız oldu. Uzun yıllar gazetecilik yapan Yıldız, Siirt’ten Almanya’ya göç etmek zorunda kalan Neval’in hikayesini ve 1990’lı yılların politik iklimini anlatan romanı 'Duasız ve Törensiz'i okuyucuları için imzaladı.

BİR YAS VE BELLEK ROMANI…

Okuyucunun yoğun ilgisi ile karşılaşan Yıldız, “İnsanların ilgisi güzel. Edebiyat ve sanat için güzel bir 10 gün olacağını düşünüyorum” dedi. Henüz kitapla tanışmamış olan okuyucuya 'Duasız ve Törensiz'i anlatan Yıldız, şunları söyledi: “Kitap Siirt’ten Almanya’ya göç etmek zorunda kalmış Neval’in Hasan’a duyduğu aşkı anlatan bir roman. Roman aynı zamanda arka planına 1980-1990’lı yılların politik iklimini alıyor. Bir yas ve bellek romanı diyebiliriz. Bir aşk romanı da diyebiliriz. Ben yas ve bellek romanı demeyi tercih ediyorum. Neval Almanya’da günlük tutarken bir taraftan Hasan’la yaşadığı günlere döner. Ancak diğer taraftan da Hasan’ın ölümünü kabullenmekte zorlandığı günlere döner. Hatırlamanın ve unutmanın salıncağında sallanır. Buna şahit oluruz. Sevdiği insanın kaybıyla başlayan ve bununla devam eden, bu kaybı kabullenmekte zorlanan bir kadının yaşamına şahit oluyoruz diyebilirim.”

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)