İzkitapfest 19-28 Nisan arası Kültürpark’ta

İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Kültürpark’ta ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak. Ana teması 'Çocuk Edebiyatı' olarak belirlenen fuarın, onur konuğu Ahmet Ümit.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı, 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Kültürpark’ta okuyucuyla buluşacak. Girişin ücretsiz olacağı İzkitapfest, saat 10.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

350’ye yakın yayınevi, 50’ye yakın sahaf ile onlarca kurumun katılacağı İzkitapfest'te yazar, şair, çizer, gazeteci, edebiyat dünyasından 800’den fazla isim imza etkinliği ve söyleşi ile İzmirli kitapseverlerle buluşacak. Sahaf sokağı ile Türkiye’nin en geniş sahaf katılımına da ev sahipliği yapacak fuarda, özel kitap müzayedesi de gerçekleşecek.

FUARIN ONUR KONUĞU AHMET ÜMİT

İZELMAN A.Ş. ve KOSGEB desteğiyle yazar ve yayıncılarla kitapseverleri bir araya getirecek, sektörü buluşturacak İzkitapfest’in “onur konuğu” yazarı Ahmet Ümit. Fuarda, Ahmet Ümit’in yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla 20 Nisan günü saat 15.00’te Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda bir söyleşi de düzenlenecek. Ahmet Ümit, söyleşi sonrası kitaplarını da imzalayacak.

Tarihçi, akademisyen, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı 22 Nisan’da, Akademisyen, Jeolog ve Bilim İnsanı Prof. Dr. Celal Şengör 21 Nisan’da, Şair, Yazar Murathan Mungan 27 Nisan’da, Tarihçi, Akademisyen, Yazar Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan 27 Nisan’da, Animasyon Yapımcısı ve Karikatürist Varol Yaşaroğlu da 27 Nisan’da Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda İzmirlilerle buluşacak

'AHMED ARİF'İN HASRETİ' BELGESELİ GÖSTERİLECEK

Türkiye Yazarlar Sendikası’nın (TYS) 50. yılına özel söyleşi TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner ve TYS İzmir Temsilcisi Özer Akdemir’in katılımıyla gerçekleşecek. Mülkiyeler Birliği İzmir Şubesi iş birliğiyle “Ahmed Arif'in Hasreti” belgeseli, ilk kez İzkitapfest’te 21 Nisan günü saat 18.00’de Lozan Sahne’de gösterilecek.

23 NİSAN'A ÖZEL ETKİNLİKLER

İzkitapfest’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. 10 gün boyunca; çocuklar için konserler, masal anlatımları, bilgi yarışması, pantomim ve illüzyon gibi birçok gösteri ile farklı etkinlikler de fuarda yer alacak.

İZKİTAP, sonbaharda ise 26 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek ve yine yayınevleri ve edebiyat dünyasının birbirinden değerli isimlerini kitapseverlerle buluşturacak.