Yazar Betül Özbay, TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü aldı

2020 yılı TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri açıklandı. Yazar Betül Özbay, sosyal bilimler alanında ödüle değer görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyen ve yazar Betül Özbay, sosyal bilimler alanında TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'nü (GEBİP) aldı. TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (GEBİP) Türkiye'de tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirmeyi ve gençleri bilim ve araştırma alanına yöneltmeyi, bilimin kamuoyunca kabulünü ve takdirini sağlamayı ve bu maksatlarla ödüller vermeyi amaçlıyor.

Dergâh Yayınları Özbay'ın ödül almasının ardından yazarı sosyal medyadan tebrik ederek, "Sosyal bilimler alanında TÜBA üstün başarılı genç bilim insanı ödülünü (gebip) alan yazarımız Betül Özbay’ı tebrik ederiz" ifadelerini kullandı. 

2020 yılı TÜBA-GEBİP Ödülü sahiplerine buradan ulaşılabilir. 

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) 2001 yılında Türkiye'de araştırmalarıyla ön plana çıkan genç bilim insanlarını Akademi’nin şemsiyesi altına almak, kendi aralarındaki ve Akademi üyeleriyle etkileşimlerinden doğacak bir sinerjik bir ortam oluşturmak ve ihtiyaç duydukları akademik ve malî destek ve teşviki sağlamak amacıyla başlatıldı.

TÜBA-GEBİP kapsamında ödül sahibi genç bilim insanlarına üç yıl boyunca, her yıl 20 bin TL destek verilmekte. Ayrıca, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için yine her yıl 6 bin TL ek destek sağlanmaktadır.