Yaya geçidinde otomobil çarpan Özlem Dönmez yaşam savaşı veriyor

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı Özlem Dönmez'in yoğun bakımda tedavisi sürerken, kazadan son anda kurtulan Dönmez'in arkadaşı Burçak Özcan, "Lütfen adalet yerini bulsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da yaya geçidinden geçerken otomobilin çarptığı Özlem Dönmez (22), yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Kaza, 21 Temmuz'da gece saatlerinde, Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda meydana geldi. U.S. (23) idaresindeki otomobil, kontrolden çıkıp önce yol kenarında duran Özlem Dönmez'e ardından G.S. adlı kadının kullandığı elektrikli bisiklete çarptı. Kazayı gören polis ekibinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı 2 kadın, gelen sağlık ekibi tarafından Seyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Dönmez'in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

'ORADA KALAKALDIM'

Gözaltına alınan sürücünün serbest bırakıldığı öğrenilirken, kazadan son anda kurtulan Dönmez'in arkadaşı Burçak Özcan, kaza anını anlattı. Sabah'a konuşan Özcan, "Bir hafta önce Özlem'in doğum günüydü. Birlikte kutlamıştık. Olay günü otobüsten indik saat akşam 22:00 sıralarıydı. Yaya yolunda yolun karşısına geçmek isterken çok çok hızlı gelen siyah bir araç selektör yaptı. Ama kaçmamız imkansızdı. Nereye gideceğimizi bilemedik, frene bile basmadı. Ben orada kalakaldım, Özlem'de sanırım geriye doğru hareket etmiş" ifadelerini kullandı.

'ADALET YERİNİ BULSUN'

Özcan, şöyle devam etti: 

"Ben refüjde gözümü açtım. Özlem'i havada gördüm. Başka inenler vardı ilk onlardan biri sandım. Birkaç saniye sonra Özlem olduğunu anladım. Hemen onun yanına koştu. Sürücü bir süre durmuş sonra gitmiş mi bilmiyorum. Ama gözaltına alındı. Özlem'in durumu çok kötüydü. Ama ona çarpan sürücü şimdi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış.

Özlem daha yoğun bakımdan çıkmadı. Bir hafta önce doğum gününü kutladık. Hayalleri var Özlem'in. Daha yeni 22 yaşına girdi. Lütfen adalet yerini bulsun."

'TUTUKLU KALMASI LAZIMDI'

Özlem Dönmez'in dayısı Ahmet Gül (56) ise olaya sebebiyet veren kişinin dışarıda dolaşmasının kamu vicdanına uygun olmadığını belirterek, "En azından bu kişinin trafikteki suç unsuru tespit edilinceye kadar tutuklu kalması lazımdı. Bence bununla ilgili inceleme yapılması gerekiyordu. Konuyla alakalı bir inceleme yapılmadan, bir rapor beklenmeden daha ilk gün olayı yapan kişinin dışarıda olması üzüntü verici bir durum. Yeğenimin hala hayati tehlikesi devam ediyor. Uyutuluyordu, uyandırdılar. Bilincinin de yerinde olduğunu söylüyorlar. Küçük küçük tepkiler veriyor tabi ki konuşma gibi bir şey söz konusu değil ama en azından seslendiğinizde size bakıyor. Sağlık durumu ilk zamana göre şu anda daha iyi" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)