Yaşlı hastaya eziyet nedeniyle kapatılan hastane tekrar faaliyette

Yaşlı hastaya eziyet görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından kapatılan Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi, 'inceleme ve denetimlerin' ardından 27 gün sonra yeniden açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bulunan Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi yoğun bakım servisinde çalışanların, yatan yaşlı bir hastaya eziyet edip aşağılayıcı davranışlarda bulunduğuna dair videonun sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturmada 4 kişi tutuklandı, hastanenin faaliyetleri durduruldu. 

Bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "faaliyetlerinin durdurulduğunu" açıkladığı hastane, 27 gün sonra yeniden hasta kabulüne başladı. 

Bayındır Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada "konunun takipçisi olacakları" belirtildi:

"Bayındır İçerenköy Hastanemiz yeniden faaliyet göstermeye başlamıştır. Sosyal medyada da yer alan ve hepimizi derinden üzen görüntülerin ardından, 6 Ekim 2022 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geçici olarak durdurulan hastanemizin faaliyetlerine, yapılan inceleme ve denetim çalışmalarının tamamlanması sonucunda 2 Kasım 2022 tarihinden itibaren yeniden devam etmesine karar verilmiştir. Bu süreçte, hastanemizin tıbbi etik ve kalitesinden, hasta odaklı ve güvenilir sağlık hizmet anlayışından tereddüt etmeyerek desteklerini esirgemeyen tüm hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza teşekkür ederiz. Olaya dâhil olan kötü niyetli kişilerin hak ettikleri cezaları almaları için konunun takipçisi olmayı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz." (HABER MERKEZİ)