Yaşar Okuyan kimdir?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında gizli bilgiler aktardığını öne süren Yaşar Okuyan'ın CHP ile ilişiği kesildi. Okuyan, 2019'da CHP üyesi olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaşar Okuyan Çayeli, Rize’den Yalova’ya yerleşen bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi. Bir dönem gazetecilik yaptı ve İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yalova’nın il olmasından sonra 20. Dönem’de Yalova milletvekili seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

MHP YILLARI... KOMÜNİST KARDEŞ... 

Aktif siyasete 1970’li yılların başında MHP’de başladı. Aynı dönemde kardeşi Arif Okuyan, TKP’de faaliyet gösterdi ve parti organlarından Ürün dergisinin sahibi olarak siyaset yaptı, ardından parti politikası gereği CHP’ye katıldı. "Faşist bir ağabeyim olduğu için utanıyorum" açıklamaları yapan Arif Okuyan, bu nedenle soyadını da (Ekim Devrimi’ne gönderme yapacak şekilde) değiştirerek Arif Ekim yaptı.

ANAP YILLARI... MESUT YILMAZ'LA AYRILIK... 

Yaşar Okuyan, Mesut Yılmaz'ın ANAP liderliğine seçilmesinden sonra bu partiden Meclis’e girdi.  Okuyan, Mesut Yılmaz’la ters düşünce bakanlık görevi ile ANAP’tan ayrıldı.

DEMOKRATİK TÜRKİYE PARTİSİ YILLARI... 5 YILDA 6 GENEL BAŞKAN...

ANAP’tan istifa etmesinin ardından önce eski partisi MHP’ye girdi ve çıktı. Kasım 2004’te Ankara kulislerinde yeni parti kuracağı söylentileri dolaşırken, 28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi’nin başına geçti. Mayıs 2005 olağan kongresinde partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirtti. Partinin amblemi de ‘yeşil zemin üzerinde güneş' oldu. Böylece 5 yıl içinde 6 genel başkan (sırasıyla Hüsamettin Cindoruk, İsmet Sezgin, Mehmet Ali Bayar, Yılmaz Hastürk, Sema Küçüksöz ve Önder Günay) değiştiren DTP siyaset arenasından silindi.

HALKIN YÜKSELİŞİ PARTİSİ YILLARI... YAŞAR NURİ ÖZTÜRK TARAFINDAN İHRAÇ... 

2007 yılında düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri’ne katıldı. 2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi’ni kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi’ne katıldı. Daha sonra Yaşar Nuri Öztürk tarafından partiden ihraç edildi.

VATAN PARTİSİ YILLARI... CHP'YE GEÇİŞ VE İHRAÇ... 

İşçi Partisi’nin 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan kongresinde kurulan Vatan Partisi’nde genel başkan yardımcılığına getirildi. 2018 yılında görevinden ayrıldı. 2019 yılında CHP’ye katıldı.

21 Şubat'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüşme yaptığını duyuran eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın bugün CHP ile ilişiği kesildi. 

Okuyan'ın ihracında Kılıçdaroğlu ile yaptığı öne sürülen görüşmede İYİ Parti lideri Meral Akşener'e dair gizli bilgileri CHP liderine aktardığını iddia etmesi önemli rol oynadı.