Yarkadaş'tan kredi kartı iddiası: 'Talimat AKP'den, kazanamayınca...'

Gazeteci Barış Yarkadaş, kredi kartından nakit avans kaldırılma talimatının AK Parti tarafından verildiğini söyledi. Yarkadaş, seçim ikinci tura kalınca kararın iptal edildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın kredi kartından nakit avans çekimini önce iptal edip daha sonra bu kararı çekmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Gazeteci Barış Yarkadaş ise konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Yarkadaş Twitter'dan yaptığı açıklamada bu kararın AK Parti tarafından verildiğini ancak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca kararın iptal edildiğini öne sürdü. Yarkadaş, "Merkez Bankası’nın kredi kartından nakit avans çekimini kaldırma talimatı 12 Mayıs’ta bankalara gönderildi. Kararın 15 Mayıs günü uygulanması istendi. Çünkü karar AKP tarafından alınmıştı. Seçimi ilk turda kazanacağını düşünen iktidar, yüzde 50.1’e ulaşamayınca kararı apar topar iptal ettirdi. Yandaş medya da yine “AKP’ye komplo” yalanına sığındı. Pazartesi günü olan bitenler, AKP kazandığı takdirde yaşayacağımız çöküşün fragmanıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)