Yargıtay: İstismarla suçlanan baba yeniden hakim karşısına çıkacak

Çocuğunu istismarla suçlanan ve hakkında beraat kararı olan Y.K. için Yargıtay, 'istismar' suçundan yeniden hakim karşısına çıkmasına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da yaşayan 18 yaşındaki T.K., babası tarafından yıllarca istismara uğradığı gerekçesiyle dava açtı. İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde baba Y.K. hakkında açılan cinsel istismar davasında mahkeme, delil yetersizliği olduğunu belirterek babanın beraatına karar verdi.

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Y.K. hakkında verdiği beraat kararının bozulmasına hükmetti. Buna göre Y.K., 'cinsel istismar' ve 'tehdit' suçlarından yeniden hakim karşısına çıkacak.

'HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİLDİR'

DHA'da yer alan habere göre, T.K., çocuk yaşlarından itibaren babası tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Annesi de bu süreçte eşi Y.K.'ye boşanma davası açtı. İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan rapor istendi. Raporda, Y.K'nin beyanlarının doğru olduğu, olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna oy birliğiyle karar verildiği belirtildi. Davanın 2021 yılında yapılan karar duruşmasında mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle Y.K.'nin beraatına hükmetti. 

T.K. ise kararı üst mahkemeye taşıdı. Davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil oldu. Dosyaya bakan Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Y.K. hakkında verdiği beraat kararının bozulmasına hükmetti. Karar sonrası açıklama yapan T.K., “Bundan bir yıl önce sesimi duyurmuştum. Yıllarca kendi öz babam tarafından tacize uğradım bu süreç benim için çok zorluydu. Adli tıp raporlarım olmasına rağmen beraat almıştı. Ama hiçbir şekilde bu konunun peşini bırakmadım. Sonunda istinafa taşındı ve istinaf beraat kararını onaylamadı. Y.K'nin ceza alması yönünde karar aldı. Özellikle Adalet Bakanımıza saygılarım sonsuz, çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, benim yanımda olduğunuz için. Sonunda adalet yerini buldu. Bu mutluluğun tarifi benim için çok zor. Hiçbir kadın yalnız değildir. Adalet isteyin sadece" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)