Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ekim ayı çevrimiçi etkinlikleri: Bu hafta ajandada neler var?

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ziyaretçileri sanat ve edebiyatla online'da buluşturmaya devam ediyor. Etkinliklerde Sığınmacı Devrimi, Çanakkale Bienali, Milat Sergisi ve Çocuk ve Ergende Ölüm Kavramı konuşulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık online etkinliklere devam ediyor. Ekim’in ilk haftasında internet üzerinden canlı yayınlanacak etkinliklerde 6 Ekim Salı günü Sığınmacı Devrimi, 7 Ekim Çarşamba günü Çanakkale Bienali, 8 Ekim Perşembe günü Milat Sergisi ve 11 Ekim Pazar günü ise Çocuk ve Ergende Ölüm Kavramı konuşulacak.

Etkinlik programı şöyle:

6 EKİM SALI

Canlı Söyleşi: “Toplumsal Değişimin Yeni Adı:  “Sığınmacı Devrimi”

Geçtiğimiz aylarda YKY’den yayımlanan 'Sığınmacı Devrimi – Son Göç Dalgası Dünyayı Nasıl Tümüyle Değiştirdi?' kitabı, 21. yüzyılı en önemli sorunlarından biri olan göç konusunu ele alıyor. Dünyanın farklı yerlerinde çalışan yirmi altı Alman muhabirin mültecilerle yaptıkları röportajlardan oluşan kitap, benzerlerinden farklı olarak Avrupa merkezli “mülteci krizi” söylemi yerine değişimi merkeze alan, yenilikçi, duyarlı ve hümanist bir bakış açısı getirmeye çalışıyor.

Gazeteci savaş muhabiri Coşkun Aral ve Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAGU) Müdürü Prof. Dr. M. Murat Erdoğan, bugün saat: 18:00’de 21. yüzyılın bu en büyük insan hareketinin getirdiklerini konuşacak. Kitaptan yola çıkarak ekonomik eşitsizlik ile kaçış arasındaki ilişkinin ele alınacağı söyleşide, ayrıca dünyayı yeniden şekillendiren göç dalgasının Türkiye’deki yansımaları ve güncel durum masaya yatırılacak. Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek “Toplumsal Değişimin Yeni Adı:  “Sığınmacı Devrimi” etkinliğine buraya tıklayarak katılabilirsiniz.

 7 EKİM ÇARŞAMBA

Canlı Yayın: “Sanat Dünyamız Konuşmaları: Çanakkale Bienali”

Yapı Kredi Yayınları’nın Sanat Dünyamız dergisi, güncel konulardan yola çıkılarak hazırlanan konuşmalar dizisi ile, sanatta yaşanan bu sürece yakından bakıyor. Sanat Dünyamız Konuşmaları’nın 7 Ekim Çarşamba günü saat: 18:00’da Yapı Kredi Yayınları’nın Instagram hesabı üzerinden canlı yayınlanacak olan bölümünde, bu yıl “Takımyıldız / Constellation” başlığıyla düzenlenen 7. Çanakkale Bienali konuşulacak. Derginin editörü Fisun Yalçınkaya’nın moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşide, Çanakkale Bienali'nin bu yılki küratörlerinden, Pilot galerinin kurucusu Azra Tüzünoğlu ve bienali düzenleyen CABININ ekibinden Deniz Erbaş konuk olacak. 

Yapı Kredi Yayınları Instagram hesabı üzerinden canlı olarak düzenlenecek sohbetlere buradan katılabilirsiniz.

 8 EKİM PERŞEMBE

Canlı Yayın: Sergi Buluşmaları: “Milat üzerine konuşmalar”

Yapı Kredi Kültür Sanat galeride açılan “Milat” sergisi kapsamında düzenlenecek söyleşide, sanatçı Sadık Arı ve Yapı Kredi Kültür Sanat’ın sergiler direktörü ve küratörü Kevser Güler “Milat” sergisini konuşacak.

Adını, Lâle Müldür’ün 2019 yılında YKY’den yayımlanan şiir kitabı Tehlikeliydi, Biliyordum’un ilk şiiri olan ve Müldür’ün resimle ilişkisinden izler taşıyan “Milat”tan alan bu sergi, Müldür’ün şiirinde ve resminde imgeyi yeniden düşünmeye davet ediyor. 

8 Ekim Perşembe günü saat: 18:00’da Yapı Kredi Yayınları’nın Instagram hesabı üzerinden canlı olarak düzenlenecek sohbete buradan katılabilirsiniz. 

 11 EKİM PAZAR

Canlı söyleşi: “Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri: Çocuk ve Ergende Ölüm Kavramı”

“Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri”nin 11 Ekim Pazar günü saat: 18:00’da yapılacak olan söyleşisinde ölüm ve kayıp kavramlarını çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişim süreçlerine etkisi ele alınacak. İnternet üzerinden canlı olarak düzenlenecek söyleşiye Talat Parman ve Yavuz Erten konuşmacı olarak katılacaklar.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye buradan katılabilirsiniz.