Yangın söndürme helikopterleri çarpıştı: 3 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin California eyaletinde Cabazon bölgesindeki yangını söndürmeye çalışan iki helikopterin çarpıştığı, kazada üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin California eyaletinin güneyindeki orman yangını söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı. Olayda üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

CNN International'ın haberine göre, eyaletin Cabazon bölgesinde yaşanan olayla ilgili açıklama yapan CalFire Güney Bölgesi Şefi David Fulcher, "İlk helikopter, yakındaki bir bölgeye güvenli bir biçimde inebildi. Maalesef ikinci helikopter düştü ve helikopterde bulunan üç kişi hayatını kaybetti" bilgisini paylaştı. Fulcher'in açıklamasına göre, kazada bir sözleşmeli pilot, bir CalFire bölüm şefi ve bir CalFire şefi yaşamını yitirdi.

HELİKOPTERLERDEN BİRİ DÜŞTÜ, BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

İki helikopter, 6 Ağustos Pazar günü çıkan 'Broadway Yangını'na müdahale etmek için havalanmıştı. İtfaiye ekipleri yerel saatle 18.00'da yangına müdahale etmeye başladığında yangın sebebiyle yaklaşık 3 dönümlük bir alan yanmıştı. Saat 19.00 itibarıyla yangının ilerleyişinin durdurulduğu bilgisi paylaşılmıştı. İki helikopterin çarpışması sonrası helikopterlerden birinin düşmesiyle ikinci bir yangın daha çıktı. Yaklaşık 4 dönümlük bir alanda etkili olan ikinci yangının da söndürüldüğü açıklandı. 

Helikopter kazası sonrası yaşanan 3 can kaybının bu yıl California'daki yangın mevsiminde yaşanan ilk ölümler olduğu ifade edilirken, Fulcher, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun iki helikopterin çarpışması hakkında soruşturma başlatacağını belirtti. (DIŞ HABERLER)