Yalova Belediyesi işçisine yüzde 88 zam

Yalova Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyle işçilere yüzde 88 zam yapıldı, en düşük maaş 32 bin TL oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yalova Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, işçilerin maaşına yüzde 88 zam yapıldı.

Sözleşme imza töreni Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, belediyeyi işçinin maaşını ödemekte zorlanan bir dönemden mesai, ikramiye ve maaşları birlikte ödeyen bir belediye haline getirdiklerini söyledi.

Projeleri idarecisinden işçisine kadar tüm belediye personelinin emeğiyle yaptıklarını belirten Tutuk, şöyle konuştu: "Hepimizin bu inanca ortak verdiğimiz alın teriyle birlikte oldu. Bu 4 yıl içerisinde maaşı bir gün sonra ödememek için gayret gösterdik ve hepsini birlikte ödemek istedik. Yüzde 80'in üzerinde oldu ama ben baktığımda 31 bin 700 lira olduğunu gördüm. Küsuratlar bize yakışmıyor. Ben diyorum ki en düşük maaş 32 bin lira olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Allah nice güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Yalova'yı, Türkiye'nin yaşanabilir en iyi ili yapmayı nasip etsin. Bunda da sizin emeğiniz olacak."

(HABER MERKEZİ)