Yakıt tükendi, Gazze'de bir hastane daha elektriksiz kaldı

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, yakıt sıkıntısı nedeniyle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ndeki jeneratörlerin çalışmasının tamamen durdurulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in 'topyekûn abluka' ve yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze'de bir hastanenin daha yakıt yokluğu nedeniyle elektrik jeneratörlerinin tamamen durduğu açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi, şiddetli yakıt sıkıntısı nedeniyle jeneratörlerin çalışmasını tamamen durdurdu" ifadelerine yer verildi.

ENDONEZYA HASTANESİ'NDE DE ELEKTRİKLER KESİLMİŞTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki hastane jeneratörlerine acil yakıt sağlanması yönünde çağrıda bulunmuştu. Gazze'deki yakıt krizi nedeniyle bir süre önce Endonezya hastanesinde de elektrikler kesilmişti.

Elektrik olmaması nedeniyle binlerce hasta ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye de hastanelerin durumuna ilişkin açıklamasında, uluslararası topluma Gazze'ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağı uyarısında bulunarak bu duruma acil müdahale edilmesi çağrısı yapmıştı.

'150 SAĞLIK ÇALIŞANI ÖLDÜRÜLDÜ, 27 AMBULANS HİZMET DIŞI KALDI'

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra da bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in sağlık sistemine yönelik saldırılarını sürdürdüğüne işaret ederek, bugüne kadar 150 sağlık çalışanının öldürüldüğünü, 27 ambulansın da hizmet dışı kaldığını duyurmuştu.

Kudra, İsrail'in 105 sağlık kuruluşunu hedef aldığını, yakıt yetersizliği veya bombardımanlar nedeniyle de 16 hastane ile 32 sağlık ocağının hizmet dışı kaldığını ifade etmişti.

ÇATIŞMALAR 29 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli rehine bulunuyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 900'ü çocuk olmak üzere 9 bin 488 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü. Batı Şeria'da bir İsrail askerinin de öldüğü açıklandı.

İsrail, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ni, Nasr Çocuk Hastanesi'ni, El Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 56 Hizbullah mensubu ile  dört İsrail askeri öldü. (DIŞ HABERLER)