Will Smith'e tokat cezası: 10 yıl boyunca Oscar ve Akademi etkinliklerinden men edildi

Oscar ödül törenini sunan Chris Rock'a tokat atan Will Smith'in Oscar törenleri ve Akademi tarafından düzenlenen etkinliklere katılması 10 yıl süreyle yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ödül töreninde Chris Rock'a attığı tokatla gündem yaratan Will Smith'in 10 yıl boyunca Oscarlara ve Akademi'nin düzenlediği diğer etkinliklere katılması yasaklandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Akademi'den yapılan açıklamada 94. Oscar Ödül Töreni'nin, "Smith'in sahnede gerçekleştirdiği kabul edilemez ve zararlı davranışı yüzünden gölgede kaldığını" belirtildi.

Akademi, Cuma günü online toplanarak Smith'e yönelik alınacak disiplin cezasının ne olacağına karar verdi. Açıklamada Smith'in yasaklanarak törende sahne alanların ve misafirlerin Akademi'ye güveninin tekrar tazelenmesinin amaçlandığı aktarıldı.

Akademi, tokadın gerçekleştiği anda olaya yeterli bir şekilde cevap veremediğini kabul ederek 'beklenmeyene hazırlıklı olmadıkları' için özür diledi.

Aynı zamanda komedyen Rock'a bu olağanüstü şartlarda soğukkanlılığını koruduğu için teşekkür edildi. Aslında 18 Nisan için kararlaştırılan toplantı, Smith'in Akademi'den istifa etmesi üzerine öne alındı.,

Bu kararın ardından Deadline'a konuşan Smith, Akademi'nin kararına saygı duyduğunu açıkladı. 

Yaşananların ardından Akademi'den istifa eden Smith, istifasında "94. Akademi Ödülleri'nde yaptığım hareketler şoke edici, acı verici ve bağışlanamaz" demişti.